Witam mam problem z w/w Płytą główną mam 5 kable od obudowy
-Power SW
-H.D.D. LED
-Power LED
-Reset SW
-Speaker
i nie wiem gdzie je podłączyć, dobrze by było jakbyście mi wysłali screen gdzie je podłączyć
z góry dzięki:)
W instrukcji na pewno masz napisane. Do tego na plycie tez piny sa podpisane, np z tego co widze na zdjeciu to na lewo od sys fana masz power leda (pwr led).
Już znalazłem ale i tak się nie uruchamia mam jeszcze jedno pytanko czy jakbym np. Podpiął spaloną Kartę graficzną, ram albo procesor do działającej płyty głównej to czy by ta płyta główna uległa uszkodzeniu ?? Chciałbym aby na to pytanie odpowiedział Dobry znawca komputerów
no własnie ja nie wiem czy sa spalone chce zobaczyc czy dziłaja i chce wiedziec czy jakby one byłyby spalone/uszkodzone to czy cos by sie stało płycie głownej?
Wytłumacz jeszcze dlaczego podejrzewm ze moga byc spalone kiedys połaczałem zasilacz i zrobiłem zwarcie bo właczałem na właczonym prodzie zasilacz sie spalił kupiłem nowego podłaczyłem i sie nie komp właczył podejzewam ze siadła tez płyta głowna (ale na płycie głownej nie wdze jakiejs sadzy ani nic) i własnie chce sprawdzic czy inne podzespoły tez mogły siasc sory za błedy ale pisze na tel
Cześć problem rozwiązany jednak źle podpinałem kabelki wpoiłem + do -, ale i dodatkowe USB robiło mi zwarcie na płycie głównej i się przez to też nie uruchamiało. Dobra ale mam jeszcze jeden problem przeinstalowałem system zainstalowałem sterowniki, chce sobie podpiąć internet ale w systemie nie wykrywa mi karty sieciowej którą mam wbudowaną. Co może być przyczyną może pominąłem jakiś sterownik? (nie mam płyt ze sterownikami pobierałem z netu)
włcz menedzer urządzeń. sprawdź czy są karty sieciowe? jeśli nie ma to sprawdź czy są jakieś żółte wykrzykniki. jeżeli są to zainstaluj sterowniki i sprawdź czy pojawia się karta sieciowa. jeżeli nadal jej nie ma to sprawdź czy jest włączona w biosie. jeżeli tak i nadal jej nie ma to znaczy ze zrobiłeś zwarcie na płycie głownej i spaliłeś sieciówkę. leć do sklepu i kup zwykla sieciowke za 15zł na pci.