GIERCOWNIK #628 - Battlefield 6
Dziesiąta główna odsłona flagowej serii strzelanek firmy Electronic Arts. Opracowaniem Battlefielda 6 zajęło się studio EA DICE pod kierownictwem Vince’a Zampelli. W odróżnieniu od BF-a 2042 „szóstka” oferuje współczesne pola bitew i kampanię obok multiplayera.
Audycje znajdziemy pod adresem : http://prk24.pl/player-rk
Battlefield 6>https://www.gry-online.pl/gry/battlefield-6/z968b9
O nagrodach dowiemy się na stronie jak się pojawią :).
http://www.prk24.pl/27517412/giercownik
Poprzedni wątek jest tu ->https://www.gry-online.pl/forum/giercownik-627-ghost-of-yotei/z71009eec
Giercownik to cykliczny wątek niejedynej audycji radiowej o grach w Polsce ;)
Możesz jej słuchać w każdy piątek ok. 17.30. tu - >
http://www.radio.koszalin.pl/pl/page/dod/sluchaj-online.html
czyli na antenie Polskiego Radia Koszalin.
Nagroda główna w naszym konkursie, to z reguły gra-bohaterka wątku !
Wygrywa ją osoba, która udzieli poprawnej odpowiedzi na pytanie konkursowe i trafi swym mailem w odpowiednie miejsce.
Wiadomości (email-e) z odpowiedziami wysyłamy do godziny 10:00 następnego dnia (najczęściej sobota).
Po wrzuceniu listy waszych prac .zaczyna się głosowanie które kończy się w środę o 13.Po tym czasie zostaje wyłoniony zwycięzca .
Nagrody dodatkowe (jeżeli są), to najczęściej przeróżne gadżety !
Wędrują one do osoby, która najlepiej (IMO) wywiąże się z zadania specjalnego postawionego w wątku,
lub pierwsza odpowie w wątku na pytanie w KGB czyli Konkursie Gola Błyskawicznym.
Odpowiedź do konkursu głównego powinieneś wysłać tu - > [email protected]
W mailu (jednym dla jednego miejsca zamieszkania) wpisz Imię, Nazwisko i adres.
Maile niepełne nie będą uczestniczyć w konkursie. Możesz też wpisać Nick z GOL-a. Jeśli takowy posiadasz oczywiście ;)
Zapraszam do głosowania :
1. Battlefield 4-Gra jest powszechnie uznawana za szczytowe osiągnięcie serii w kontekście współczesnych konfliktów. Posiada świetnie zbalansowany i głęboki tryb wieloosobowy, który oferuje zarówno intensywne walki piechoty, jak i satysfakcjonujące starcia pojazdów. Kluczową innowacją był system Levolution,czyli wybuchało wszystko i wszedzie,na poczatku miałem zachwyt tym trybem,ale po kilkset godzinach juz mi sie przejadł :)
2. Battlefield 3 to moja ulubiona część-Choć wielu fanów uważa tę część za esencję współczesnego Battlefielda, głównie dzięki doskonałemu balansowi między walką piechoty a działaniami pojazdów. Był to również tytuł, który wprowadził silnik Frostbite 2, oferując niesamowity skok graficzny i rewolucyjną jakość audio. Mapy, takie jak Operation Metro i Caspian Border, są do dziś wspominam jako jedne z najlepiej zaprojektowanych w historii serii. Gra silnie promowała współpracę drużynową, nagradzając graczy za wspieranie się nawzajem. Grając nawet medykiem ,level wbijał sie praktycznie sam.
3. Jestem raczej Codowy,ale grałem w trzecią część Battlefielda. Początek w metrze i prowadzenie fabuły w singlu robiło konkretne
wrażenie w tamtych czasach. Sporo różnorodnych lokacji,mnóstwo broni -od czołgów ,statków po
zwykłe karabiny,jest w czym wybierać. Dodatkowo miejsce działań też nie pozostaje nudne,raz eksportujemy,raz jesteśmy w centrum walki na pustyni...
W sumie tylko multi mi nie podeszło,ale to nie Call Of Duty :)
4. Grałam na starym Xboxie w to jeszcze a mianowicie Battlefield: Bad Company 2
Tytuł ten cenię najbardziej za jedną z najlepszych kampanii fabularnych w serii, z dowcipną i charyzmatyczną ekipą żołnierzy, której przygody zapadły w pamięć graczom. Do tego przegenialna polska wersja jezykowaz Pazurą na czele. Tryb wieloosobowy zdefiniował nową jakość dzięki niemal pełnej destrukcji otoczenia. Gracz mógł faktycznie zniszczyć budynki i schronienia wrogów, co dynamicznie zmieniało pole bitwy. Był to kluczowy moment w ewolucji serii, łączący dynamiczną akcję z elementami taktycznymi destrukcji.Dla mnei nnumer jeden
5. Wybiorę Battlefield 1
Nigdy nie sądziłem, że gra o I wojnie światowej może być tak dynamiczna i emocjonalna. BF1 to czysta atmosfera. Wyczerpany sprint przez błotniste okopy, słysząc nad głową ryk ostrzeliwującego cię sterowca (Behemota), to było coś niesamowitego. Graficznie i dźwiękowo to arcydzieło, które wciągało mnie w ten brutalny konflikt, zmuszając do docenienia historycznego settingu. Po prostu czułem ciężar każdej bitwy.I do tego narracja która zmienia się z każdym żołnierzem, coś wspaniałego
6. Stawiam na Battlefield 4 – Wzór, który pokonał wpadkę.Mimo że premiera BF4 była katastrofą pełną błędów (pamiętam to frustrujące "gumowanie"
czołgów!), DICE pokazało klasę, naprawiając grę i wspierając ją przez lata. Finalna wersja to istny raj dla fanów nowoczesnej wojny.
System Levolution był niesamowicie efektowny i potrafił zmienić przebieg bitwy, gdy np. wysadzało się zaporę na mapie Paracel Storm, zalewając całe obszary.
Do tego oferował największą różnorodność pojazdów i uzbrojenia, co sprawiło, że każdy mógł znaleźć swój idealny styl walki. Jest to dziś najbardziej kompletny i zrównoważony "współczesny" Battlefield.
7. Klasyk ,zapomniany ale nie przeze mnie B2- To jest tytuł, który nauczył mnie, co to znaczy grać w drużynie, a nie tylko biegać i strzelać. Gra
wymagała dyscypliny, a funkcja Dowódcy, który widział pole bitwy z góry i wydawał rozkazy, była kluczowa do zwycięstwa. Bez posłuszeństwa
Dowódcy, 64-osobowa bitwa na ogromnych mapach była skazana na porażkę. BF2 miał realistyczne podejście do walki i pojazdów (latanie
myśliwcami było szalenie trudne!), co sprawiało, że każdy zdobyty stopień i odblokowany sprzęt smakowały jak prawdziwy sukces. Dla
starszych graczy PC jest to często definicja serii.
Z mojej strony 7
Graliście w tego darmowego B6?Mam awrażenei ,że lepiej sie bawie niz w Warzone,strzelanie jakieś lepsze,spora mapa ,dużop miejsca do schowania.
Kto policzył, ten wie ;))
Zdublowana nagroda leci do kominiarz1984@ ...
Wybiorę Battlefield 1
Nigdy nie sądziłem, że gra o I wojnie światowej może być tak dynamiczna i emocjonalna. BF1 to czysta atmosfera. Wyczerpany sprint przez błotniste okopy, słysząc nad głową ryk ostrzeliwującego cię sterowca (Behemota), to było coś niesamowitego. Graficznie i dźwiękowo to arcydzieło, które wciągało mnie w ten brutalny konflikt, zmuszając do docenienia historycznego settingu. Po prostu czułem ciężar każdej bitwy. I do tego narracja która zmienia się z każdym żołnierzem, coś wspaniałego
Jutro ... się zastanawiam co jutro :(
Posłuchałam i mam wrażenie ,że te same informacje przekazywaliśmy rodzicom ,żeby kupili nam komputer do "nauki"