GIERCOWNIK #627 - Ghost Of Yotei
Druga część bestsellerowej serii przygodowych gier akcji TPP osadzonych w feudalnej Japonii. Ghost of Yotei nie jest bezpośrednią kontynuacją Ghost of Tsushima; główną bohaterką gry jest Atsu, zaś jej podróż rozpoczyna się w 1603 roku – 300 lat po przygodzie Jina Sakai.
Audycje znajdziemy pod adresem : http://prk24.pl/player-rk
Ghost Of Yotei>https://www.gry-online.pl/gry/ghost-of-yotei/zd6b05
O nagrodach dowiemy się na stronie jak się pojawią :).
http://www.prk24.pl/27517412/giercownik
Poprzedni wątek jest tu ->https://www.gry-online.pl/forum/giercownik-626-metal-eden/z1fffd74
Giercownik to cykliczny wątek niejedynej audycji radiowej o grach w Polsce ;)
Możesz jej słuchać w każdy piątek ok. 17.30. tu - >
http://www.radio.koszalin.pl/pl/page/dod/sluchaj-online.html
czyli na antenie Polskiego Radia Koszalin.
Nagroda główna w naszym konkursie, to z reguły gra-bohaterka wątku !
Wygrywa ją osoba, która udzieli poprawnej odpowiedzi na pytanie konkursowe i trafi swym mailem w odpowiednie miejsce.
Wiadomości (email-e) z odpowiedziami wysyłamy do godziny 10:00 następnego dnia (najczęściej sobota).
Po wrzuceniu listy waszych prac .zaczyna się głosowanie które kończy się w środę o 13.Po tym czasie zostaje wyłoniony zwycięzca .
Nagrody dodatkowe (jeżeli są), to najczęściej przeróżne gadżety !
Wędrują one do osoby, która najlepiej (IMO) wywiąże się z zadania specjalnego postawionego w wątku,
lub pierwsza odpowie w wątku na pytanie w KGB czyli Konkursie Gola Błyskawicznym.
Odpowiedź do konkursu głównego powinieneś wysłać tu - > [email protected]
W mailu (jednym dla jednego miejsca zamieszkania) wpisz Imię, Nazwisko i adres.
Maile niepełne nie będą uczestniczyć w konkursie. Możesz też wpisać Nick z GOL-a. Jeśli takowy posiadasz oczywiście ;)
Chwilkę pograłem, i mam mieszane uczucia, Tsushima to był krok w przód względem sandboxów od ubi,a tutaj mam to samo, ale jakby gorzej, misje mało zróżnicowane, pustka na mapach, liczę że może się rozkręci .
Zapraszam do głosowania :
1. Czekam najbardziej na „It Takes Two 2”. Pierwsza część była genialna — pełna kreatywności, humoru i emocji. Wspólne granie z drugą osobą sprawiało, że każda plansza była wyjątkowa. Chciałabym, żeby kontynuacja znów łączyła zabawę z piękną historią o relacjach. Może tym razem pokażą nową parę albo zupełnie inną opowieść? Jeśli zachowają ten sam klimat, to będzie kolejny hit.
2. Najbardziej czekam na „Pokémon Legends: Z-A”. Seria Pokémonów w nowoczesnym wydaniu zapowiada się świetnie. Lubię, gdy gra łączy klasykę z nowymi pomysłami. Chciałabym zobaczyć bardziej otwarty świat i ciekawsze interakcje z Pokémonami. Może też rozbudowany system walki? Jeśli wszystko się uda, to będzie jedna z najlepszych gier w serii.Setki godzin które spędziłam w pierwszych odsłonach na GBA to moje najlepsze czasy z grami,te nowe już tak fajne nie są ,dlatego chętnie zobaczyła bym coś z odświeżonych starych poxów
3. Ostatnio po udanym Eldenie ,dopadłam polskie Lords Of Fallen i bardzo mi się spodobało, dlatego chętnie zobaczę 2 a w zasadzie 3 czesc gry. Po całkiem udanym restarcie marki.Potencjał przejścia między dwoma równoległymi światami – Axiomem i Umbralem to ogomny moim zdaniem powiew świeżości .Liczę na to, że gra dostarczy jeszcze bardziej wymagającej, satysfakcjonującej walki oraz głębszego i mroczniejszego lore, które wciągnie na długie godziny. Jeżeli twórcy w pełni opanują mechanikę dwuwymiarowego świata, może to być godny rywal dla największych tytułów FromSoftware. Premiera tej kontynuacji to jeden z najważniejszych punktów na liście oczekujących na mroczne RPG akcji.
4. Może wiedzmin 4 ,bardziej dopakowany i dopracowany niż 3.O questy jestem całkiem spokojny,bo cdp wyznaczył kompletnie inna sciezke jesli chodzi o podejscie do zadan,nawet proste przynies wynies pozamiataj w grze od redów zamienia sie w arcydzieło.Fani z całego świata z niecierpliwością śledzą wszelkie poszlaki dotyczące tego, kto będzie głównym bohaterem – czy zobaczymy powrót Ciri, czy zupełnie nową postać w uniwersum wiedźminów. Co by nie pojawiło się na horyzoncie ,to będzie złoto
5. Odpowiadam na pytanie radiowe : Najbardziej czekam na kontynuację „Detroit: Become Human”. Interaktywne historie zawsze mnie fascynowały, a ta gra była wyjątkowa. Decyzje naprawdę miały znaczenie i zmieniały wszystko. Chciałbym, żeby kontynuacja pokazała, jak potoczyły się losy androidów po rewolucji. Może pojawią się nowe typy maszyn lub inny punkt widzenia? To mógłby być genialny krok naprzód w stosunku do poprzedniego dzieła Cage.Gra się tak samo jak sięogląda dobry film detektywistyczny ,tylko tutaj udział jest w 100% mój
6. Marzę o „Elden Ring 2”. Pierwsza część była jak sen dla fanów trudnych, tajemniczych światów. Czuć było epicki klimat i ogrom pracy twórców. W kontynuacji chciałbym zobaczyć jeszcze więcej zaskakujących bossów i ukrytych sekretów. Może nowe krainy z inną stylistyką? Fabuła też mogłaby być bardziej zrozumiała, ale wciąż tajemnicza. Ewentualnie mogę przyjąć kolejne Dark Souls-y, nie jestem wybredny
7. Najchętniej zobaczył bym kolejnego Residenta ,najlepiej w stylu remaku dwójki.
W sumie co mi tam zagrał bym w kolejną cześć która dzieje sie od razu, po drugiej czesci by za wiele nie tracic. Leon i Claire ,do tego jakiś opuszczony szpital i nic więcej nie potrzebuje do szczęścia. Więcej zombie ,zagadek z przynoszeniem trybów do maszyny,otwartych podziemi ,ukrytych ścieżek. Do tego Birkin jako Boss i jestem spełniony :)
8. Nie mogę się doczekać kolejnej części „The Last of Us”. To jedna z tych historii, które na długo zostają w pamięci. Bohaterowie są tak realistyczni, że czujesz ich emocje i cierpienie. Chciałabym zobaczyć, jak potoczą się dalsze losy Ellie. Może pojawią się nowe postacie, które wniosą coś świeżego do fabuły? Mam nadzieję, że klimat postapokaliptycznego świata zostanie zachowany i jeszcze bardziej pogłębiony. Do tego więcej akcji i klimatu horroru-nic więcej nie potrzebuje :)
9. Grand Theft Auto 6-CHyba każdy czeka na kontynuacje tego cuda -Nie da się ukryć, że GTA VI jest prawdopodobnie najbardziej wyczekiwaną grą na świecie, a po dekadzie od premiery poprzedniej części, moje oczekiwania są kosmiczne. Powrót do kultowego Vice City z nowoczesną oprawą graficzną i jeszcze większym, bardziej dynamicznym światem to obietnica rewolucji w otwartych światach. Rockstar Games, znane z niesamowitej dbałości o detale i satyryczne przedstawienie amerykańskiej kultury, z pewnością dostarczy nam kolejny epicki sandbox na lata. Szczególnie intrygujący jest też duet , w tym pierwsza w historii serii kobieta , co zwiastuje świeże podejście do narracji. Mam nadzieję, że gra sprosta temu gargantuicznemu hype'owi i zdefiniuje kolejną generację gier akcji.
Trójka
Anastazja-dla mnie to zbyt monotonne,mam około 10 godzin i cały czas to samo,non stop,w Tsuhimie mi to nie przeszkadzało tutaj bardzo w oczy kłuje
Zwyciężył wpis 2 - Gratulacje
Kierownik zawalony pracą, jak powróci to ogłosi zwycięskiego mejla dla formalności.
Dziś niestety Giercownika nie będzie, ale trzymamy kciuki by za tydzień się pojawil-stay tuned
Gratuluję
mrjohhny-to jawna dyskryminacja osób oczekujących piątkowej audycji:)
Czołem
Trochę mnie nie było. Sorry.
Październik był delikatnie rzecz ujmując ciężki.
W końcówce postanowiłem więc odpocząć.
A wiecie jak się po urlopie, nawet krótkim wraca do roboty :))
Do merituma :D
Zwycięski mail przyszedł z adresu weroniks97@...
Autorka mieszka na stałe w Finlandii i zrezygnowała z nagrody
Zatem dziś kumulacja :D
Bo dziś kilka słów o BF6
Mam nadzieję, że
Nowy świeży pełen pola bitwy - https://www.gry-online.pl/forum/giercownik-628-battlefield-6/ze100cbfb