GfWL - konta offline i online, wymóg konta online itd - kilka pytań

Forum Komputery
Odpowiedz
28.04.2013 14:49
Herr Pietrus
1
odpowiedz
Herr Pietrus
241
Jestę Grifterę

GfWL - konta offline i online, wymóg konta online itd - kilka pytań

Nosz kurteczka... Kupiłem Bulletstorma w promocji na Origin. Chcę zagrać. I co? I jajco - niedasię, bo nie mam konta online w GfWL czy, jak to szumnie nazywają, konta M$...

No właśnie, chciałbym raz na zawsze yjaśnić kilka kwestii, które wciaż pozostają dla mnie mętne. Jak rozumiem -są gry, które nei pozwalaja na grę/nie zapisuja postępów na lokalym koncie, tak? Mam DiRTa 3 z promocji AMD - w tego crapa akurat grac nie mam ochoty, ale sprawdziłem swego czasu pełna wersję - i też bez konta online, pomimo logowania na profilu lokalnym, save'y nie działają. A więc są takie gry i nic z tym nie zrobię, tak?
Batman AC też tak ma? F1 2011? Bo o tych też cos takiego słyszałem, ale AC jeszcze nie instalowałem, choc mam, a F1 posiadam tylko 2010, gdzie działa offline, i 2012, gdzie zdaje się już Live nie ma.

Druga kwestia - jeśli juz jestem zmuszony założyć sobie konto M$ (mam tam jakiegos maila na spam oraz z imieniem i anzwiskiem, bo an google byl zajęty) - nie da sie przerzucić save'ów z profilu lokalnego? Nie da sie też przerobić lokalnego na on-line?

28.04.2013 15:00
nagytow
2
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

Live to najgorszy wynalazek w swiecie online'owych DRMow.

Bez konta nie bedziesz mogl sejwowac (przynajmniej jeszcze nie spotkalem gry, ktora by na to pozwalala).
Bez konta online nie bedziesz mogl dodawac do gier dodatkow DLC (nauczylem sie tego przy Batmanie: AC).
Jesli zmienisz nazwe konta to stracisz sejwy. Dlatego ja mam jakas dziwna domyslna nazwe i kazdemu kto pyta tez radze zmieniac od razu albo wcale.
Sejwow nie da sie przenosic miedzy profilami, nie da sie backupowac (w prosty sposob) i generalnie nic sie nie da z nimi robic. Tlumaczac dosc prostacko: sejwy sa szyfrowane jakims losowym ciagiem znakow generowanym przy instalacji XLive. Jest to zrobione po to, zebys mogl zdobywac achievementy w trybie offline a pozniej synchronizowac profil online. Problem w tym, ze jesli przeinstalujesz system, to oczywiscie tracisz wszystko, bo ten losowo generowany ciag znakow bedzie inny.

Mozesz sobie przerobic profil lokalny na online, ale ja w takim przypadku stracilem wszystkie achievementy i sejwy.

28.04.2013 15:13
Herr Pietrus
3
odpowiedz
Herr Pietrus
241
Jestę Grifterę

Backupować to sie da wraz z całym katalogiem Xlive.

Ale, jak rozumie, AC tak jak DiRT 3 wymaga absolutnie konta online z identyfikatorem, hasłem itd.
I jak niby mozna przerobić lokalny na online?

28.04.2013 21:29
Herr Pietrus
4
odpowiedz
Herr Pietrus
241
Jestę Grifterę

łup!

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl