Gemini Rue - malutka opinia po krótkim pograniu
Właśnie gram w tę grę i pomimo dość brzydkiej grafiki (choć na swój sposób jest trochę ładna i ma klimat jako taki), gra jest na razie dobra, ciekawa, co mnie zaskoczyło. Na razie nie podoba mi się to, że gdy gram jedną postacią, która jest obserwowana przez kamery, to mogę na luzie otworzyć sobie kratkę, wrzucić tam broń itd... kamera nie sięga? czy sięga, ale twórcy olali to?
Druga sprawa, to w niektórych miejscach przydałyby się dłuższe dialogi, by bardziej poznać daną osobę. Śmieszne jest też, że w zakładzie tak mało osób jest, raz w stołówce tłum, a później, gdy zniknęli, to w budynku ich praktycznie nigdzie nie ma. Wypuścili ich, albo siedzą gdzie inaczej.... hmm... (tak samo napad, by zabrać kupon na żarcie pod okiem kamer lol). W każdym pomieszczeniu monitorowanym mogę rozkręcać kratki by broń przemycić lol.
Podsumowując:
- grywalność na razie dobra (choć krótko grałem) 7/10
- grafika brzydka (i problemy z 16:9), ale akceptowalna. Mogliby się bardziej postarać, nawet jeśli chcieli zachować stary styl, to mogliby zrobić to lepiej. 6/10
- zagadki proste na razie, ogólnie podobają mi się 8+/10
- dźwięk dość dobry 8/10
- dialogi dość krótkie 7/10
Zobaczę niebawem, gdy przejdę grę, ale zapewne ocenię ją tak na 7/10, 7+/10
A wam jak się ta gra podobała? I czy znacie inne gry przygodowe, ale dosyć nowej produkcji? i z dość logicznymi zagadkami