Witam, czy karta graficzna GeForce GT440 1GB da radę uruchomić GTA IV w dobrej jakości?
RAM 3GB a procesor AMD Athlon 64 X2 4200+ 2.20 GHz
GT440 to jest karta o jako takiej niskiej wydajności. Ciężko żeby uruchomiła GTA w "dobrej jakości". Na twoim miejscu cieszyłbym się jakby wg ta gra odpaliła.
Uruchomisz na tej karcie w GTA 4. Ja na GF9500GT to uruchomiłem w rozdziałce 1280x1024 i w niskich dealach, wiec Ty na GT440 powinienes juz srednie ustawic.
mi na gf 9500gt 1gb chodzi na średnich z 32-35 fps na rozdzielczości 1360x768 więc u cb na bank pójdzie w dobrej jakości
Bardziej bym się martwił procesorem, który nie należy do zbyt wydajnych platform powiedziałbym, że jest bardzo słaby. GTA IV bez modyfikacji przede wszystkim czerpie moc obliczeniową z CPU
A wymiana zasilacza to swoją drogą...
Ogólnie jednostka mało wydajna, nie stworzona do bardziej wymagających aplikacji 3D
Minimum dla "czworki" to GF 7900, wiec GT440 bez problemu na niskich/nizszych srednich(na pewno nie na wysokich) powinno dac rade. Bardziej bym sie martwil procesorem, bo ten juz dosc leciwy, a gra lubi dobrze spocic CPU.