Tyle się naczytałem tych ohów i ahów na temat grafiki tej gry, teraz odpaliłem na prawie ultra w full hd i przecieram oczy ze zdumienia.. Jak ta grafa jest przecietna
Tutaj co prawda skrajny przykład i wyglada to tutaj tragicznie, ale ogolnie cala reszta niczym nie zachwyca, a przeszedłem juz pierwszy rozdział
Gram tez na zwykłym PS4 i takie Death Stranding wyglada 10 razy lepiej od tego, duzo lepsze modele postaci, animacja (ta w gears 5 jest praktycznie identyczna co generacje temu) czy ogolnie same widoczki. Days Gone (tak jak gears gra na ue4) rowniez wygladal znacznie lepiej
Gears 5 ogolnie ma identyczna grafike co 4 czesc, najwieksze wrazenie robi tutaj chyba oswietlenie (moment kiedy Jack swieci latarka wygladal mega) i efekty czasteczkowe, no dobra tekstury tez sa bardzo ostre, ale to tyle
<p></p>
Mnie gearsy 5 też graficznie nie zachwyciły. Było kilka momentów gdzie zrobiłem Wow, ale nie był to poziom rdr2 czy the division gdzie oglądałem każdy zakątek, pudło czy leżący śmieć.
xbox one x, mimo że tylko 1080p to i tak widać że na PC masz lepsze tekstury.
Otwarte przestrzenie wyglądają słabo, ale pomieszczenia wychodzą całkiem nieźle. Na usprawiedliwienie mogę dodać, że xbox rozmazuje screeny gdy nie są w natywnej rozdzielczości. Gry ~4k na monitorze 1080p wyglądają znacznie lepiej niż gry renderowane w 1080p. Antyaliasing przez supersampling robi swoje, tylko że podczas robienia screena, zawsze się trochę rozmazuje.
Nom pomieszczenia wygladaja ladnie, hotel mi sie podobal
Faktycznie u mnie tekstury lepsze niz na Xbox
Nie grałem jeszcze ani w gearsy a days gone widziałem tylko chwilkę u kumpla. Na YouTube gearsy prezentują się ładniej moim zdaniem ale graficznie to nie jest jakaś rewolucja. Większość gier aaa prezentuje podobny poziom.
Grałem na Xboxie One X i według mnie gra wyglądała fantastycznie, a nie grałem w żadnym 4k.
Może i grafika nie jest taka jak mówią. Ale gra jest bardzo... grywalna i to się liczy.
na tych screenach co złączyłeś to G5 wygląda jak kupa, prawdopodobnie nie pobrałeś paczki z UHD teksturami i nie włączyłeś wszystkich opcji / pomijam oczywiście że gra jest killerem jeśli chodzi o pokazanie technologii HDR i dopiero w tym połączeniu powoduje opad szczęki.
Grafika jest czytelna i dość szczegółowa, dobra odmiana po oryginalnej trylogii gdzie wszystko było szarobure, problemem może być jedynie to, że modele, animacje i obiekty nie zmieniły się za wiele od czasów pierwszych Gyrosów Wojny...
gra jest killerem jeśli chodzi o pokazanie technologii HDR i dopiero w tym połączeniu powoduje opad szczęki.
testowałem i wyłączyłem, jakbym chciał taki efekt to wysmarowałbym sobie okulary czymś tłustym...
Tak jak oryginalne Gears of War (jak i sam silnik UE3) promował bloom czy inne błyszczące paskudztwo tak w nowszej części jest podobnie.
kup sobie odpowiedni telewizor lub monitor z HDR bo pewnie poza literkami prawdziwego HDR na oczy nie widziałeś jak piszesz takie głupoty, różnica w oświetleniu i przejściach tonalnych w tej grze pomiędzy SDR a HDR to przepaść. Szkoda że producenci sprzętu tak oszukują ludzi potem właśnie pojawią się takie teksty. Jest też możliwość że nie potrafiłeś ustawić sobie HDR więc masz film poniżej
https://www.youtube.com/watch?v=A8fx3mNNzC0
Na czym w ogóle grasz? Gears 5 na PC w maksymalnych detalach i 4K jest dużo ładniejszy niż Death Stranding czy też Days Gone.
No właśnie nie jest, gram na pc część opcji na ultra, a część na wysokich
Czyli i tak lepiej niż na Xbox one X
Z resztą nie ma aż takiej różnicy nawet między wersja na Xbox one s a na x, główna różnica to jakość tekstur i rozdzielczośc
Etap w hotelu wyglądał świetnie, ale gra ma pełno brzydkich takich jak ten ze screena
W oddali widać bitmapy jak z ps2 i tego nie zmieni nawet rtx2080 ti
W oddali widać bitmapy jak z ps2 i tego nie zmieni nawet rtx2080 ti
Takie gorsze elementy występują w każdej grze
https://zapodaj.net/images/383a6220a07b0.jpg
https://zapodaj.net/images/40ca79f50536c.jpg
Wiem, ale akurat w Uncharted 4 sa w takich miejscach na ktore sie jakos nie zwracało uwagi, ja dopiero za drugim podejsciem zauwazylem co slabo wyglada w Szkocji czy tym etapie, ktory pokazales
Jednak nawet te najladniejsze momenty (jak hotel) wygladaja gorzej od najladniejszych momentow w DS czy Uncharted 4, juz nie wspomne o animacji postaci czy ich wygladzie, bo Death Stranding pod tym wzgledem niszczy wszystko
Mam nadzieje, ze nowa generacja to zmieni i oprocz pierwszego planu zadbaja bardziej o drugi
Po twoim screenie z U4 widac jak wyglada Nathan, a jak Fenix, ten pierwszy ma znacznie lepszy model postaci
Spoko ja tak samo przejechałem się na paru grach, m.in. Shadow of the Tomb Raider, które wygląda jak kupa.
Days Gone, PS4 fat
https://zapodaj.net/466aea3464b5d.jpg.html
https://zapodaj.net/7fcf46cf91e8e.jpg.html
Na pewno tak ostrych tekstur nie ma jak w GOW5 na PC, ale calosciowo wyglada to jak dla mnie znacznie ladniej, a nikt z tej gry mesjasza graficznego nie robil
Duzo ladniejsze drzewa, bardziej realistyczne oswietlenie, duzo lepsza animacja postaci i jej wyglad
Tworcy stawiali na realistyczna oprawe i moze dlatego dla mnie DG jest duzo ladniejsze?
Gears 5 był spoko, ale już pomijając grafikę to same lokacje jakoś wrażenia na mnie nie zrobiły. Nic godnego zapamiętania :(
Za to przypomniałeś mi o Days Gone i znów mi się zachciało grać... Jak na grę robione przez garstkę ludzi, to trzeba przyznać, że Bend odwaliło kawał świetnej roboty.