Witam. Naszła mnie taka myśl,że mógłbym wybrać się na jakieś tygodniowe wakacje za granicą. Gdzie najtaniej znajdę oferty? Nie mam upatrzonego kraju i miejsca. Czy moglibyście podesłać jakieś ciekawe biura podróży itd?
Porozglądaj się w biurach typu Itaka,Tui za ofertami last minute sporo kasy można zaoszczędzić.
Egipt, Syria, ostatnio też Krym znacznie potaniał, choć od zawsze był bardzo atrakcyjny cenowo.
nawet mógłbyś pójść na legendarne Krymówki
Jak szukasz czegoś nietypowego to sprawdź loty do Wietnamu(naprawdę bardzo ciekawy kraj), loty z Polski są, a na miejscu ceny o wiele niższe od naszych
Spakuj plecak i wybierz się autostopem po Europie. Ewentualnie kup bilet kolejowy na całą Europę. Noclegi możesz znaleźć w ramach couchsurfingu:https://www.couchsurfing.org/
Zasady działania couchsurfingu - Każdy użytkownik portalu tworzy w nim profil, w którym podaje podstawowe informacje o sobie, jak np. zainteresowania, znajomość języków, zamieszcza także zdjęcia. Zaznacza również, co może zaoferować swoim gościom: kanapa, zwiedzanie, wyjście do kawiarni, i czego oczekuje w zamian. Osoba poszukująca noclegu loguje się na stronie, wyszukuje użytkownika, który może ją przyjąć w danym terminie i kontaktuje się z nim bezpośrednio. Profile zarówno gospodarzy, jak i gości uzupełnione są o oceny i komentarze innych osób. Każdy użytkownik sam decyduje, kogo przyjmie pod swój dach.
Couchsurfing, obok autostopu, carpoolingu i zamiany domami, uważany jest za jeden z najlepszych sposobów podróżowania.
zalezy ile mozesz wydac. Ja polecam popatrzec po stronach typu tanielatanie czy fly4free. Bilety do Tajlandii są teraz w śmiesznie niskich cenach. Do tego sam ogarniasz sobie hotel (dobra miejscowke mozna miec za 120 euro za 5dni na 2 osoby). Zalezy jaki typ turystyki Cie interesuje
edit.
ta-dam
http://lastminuter.pl/okazje/12418,Przelot+czarterowy+do+Tajlandii+za+1697+zł
doctore16
to się doinformuj czemu bilety do Tajlandii są teraz takie tanie... temperatury przekraczające 35 stopni Celsjusza raczej nie nastrajają do zwiedzania czegokolwiek.
@Malaga - jestem doskonale poinformowany, dla mnie temperatury panujące teraz w Tajlandii są idealne. Kwestia gustu. Poza tym, dochodzi dosyć istotny czynnik, mianowicie klimat, w którym taka temperatura jak najbardziej nastraja do zwiedzania, głównie podwodnych wojaży
Ferdek Boczkowi proponował w parku, na ławce. Kaczkom mógł zajumać wyżywienie.
A Edziowi w markecie.
- Ale panie, to nie są tanie rzeczy ! -