Gdzie na mazury
Czołem.
Planuję pojechać na parę dni na mazury.
Jednak chciałbym to zrobić do miejsca dzikiego. Tylko ja i natura. Blisko jeziora bez ludzi tylko z miejscem na rozstawienie małego namiotu.
Znacie może jakieś ciekawe miejsca ?
a to nie jest właśnie centrum turystyczne ?
Może być nawet małe jeziorko ważne, żeby był spokój
Kilka lat temu, byłem na urlopie na mazurach. Mieszkałem niedaleko miasta Pisz. Kiedyś podczas wycieczki rowerowej, trafiłem na stronę jeziora bez żywej duszy. Było sporo miejsca na namiot i ognisko, niestety jeśli myślisz, żeby podjechać tam samochodem, to nie ma opcji. Można zostawić samochód przy drodze leśnej, bo ostatni odcinek idzie pokonać tylko pieszo. Tu masz link mapy jeziora i zaznaczone miejscem, gdzie mniej więcej wylądowałem.
https://www.google.pl/maps/dir/53.7300245,21.8224961//@53.7310781,21.8243415,1736m/data=!3m1!1e3
No Iława nie jest tak daleko ;d
Ten kwik też ciekawie się zapowiada.
Jestem ciekaw czy jakby pojechać w ciemno to udałoby się znaleźć jakieś miejsce po drodze przy jakimś jeziorze no-name.
Jak to jest z czystością? Można w miarę wszędzie się zatrzymać ?
Co do Jezioraka problem z czystością był z tzw. Małym Jeziorakiem, czyli częścią leżąca nad centrum miasta.
Jak pojedziesz gdzieś za miasto to jest czysto.
Ja bym polecił wybrac się nad jezioro Ryńskie. Jest tam na prawde pięknie a w dodatku można wynająć w dobrej cenie jacht w Korsarzu właśnie nad Jeziorem Ryńskim
Tak trochę w kontrze do reklamiarza.
Szczerze polecam jachty z Bocianiego Gniazda, z Rynu właśnie.
Większość jest dosyć nowa, a co najważniejsze są dobrze wyposażone i fajnie zrobione w środku.
Nie mówiąc o tym, że właściciel bardzo w porządku, nawet jak się silnik rozpierdzieli przy dobijaniu ;)