Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Gdzie ceny najbardziej odleciały w kosmos, że aż złapaliście się za głowę?

Forum Pytania i Ogłoszenia
Odpowiedz
22.09.2026 14:07
CodziennePytanieDoGraczy
1
odpowiedz
CodziennePytanieDoGraczy
5
Legionista

Gdzie ceny najbardziej odleciały w kosmos, że aż złapaliście się za głowę?

Obiad w restauracji za 150 zł, gałka lodów za dyszkę, czy hydraulik, który za 10 minut dokręcania uszczelki krzyknął 300 zł?

W którym momencie ostatnio złapaliście się za głowę i uznaliście, że kogoś tu absolutnie po********lo?

post wyedytowany przez CodziennePytanieDoGraczy 2026-09-22 14:12:14
22.09.2026 14:27
2
odpowiedz
Kuba_3
213
Generał

To że zestawy w McDonalds i podobnych fast-foodach bez promocji dochodzą już do 50 zł.

22.09.2026 14:27
Mutant z Krainy OZ
3
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
278
Farben

Elektronika, placimy teraz trzykrotnie za duzo.

22.09.2026 14:28
Loon
4
odpowiedz
5 odpowiedzi
Loon
146
mohenjodaro

Ja nie mam tego problemu, gdyż:
- pamiętam gry za 300 złotych w czasach, gdy ludzie zarabiali 600 zł
- gra u ruskiego pirata na rynku kosztowała wtedy 40 złotych, czyli kradziona podróbka była droższa w relacji do przeciętnej pensji, niż dziś oryginał
- rzadko kiedy kupuję grę na premierę, ale jeśli kupuję, to jestem jej absolutnym fanem, jestem oddany idei i to nie wydaje mi się wygórowana kwota, a jeszcze niektórzy odsprzedają potem takie gry
- nie uważam, żeby 300 zł to było dużo za kilkadziesiąt lub kilkaset godzin zabawy, 90 minut w kinie kosztuje ok. 100 zł

Reasumując, moim zdaniem gry nie są drogie, przez większość mojego życia były droższe w relacji do zarobków, ale i tak rzadko kiedy kupuję gry na premierę, bo aż tak mi się nie pali, a kupka wstydu duża.

Dlatego uważam, że jest szczytem bezczelności domagać się gry natychmiast na premierę, po czym jeszcze ją odprzedać by ktoś dalej w nią grał (czyli producent nie zarabia) i jeszcze pyszczyć, że gry są drogie.

post wyedytowany przez Loon 2026-09-22 14:31:17
22.09.2026 14:32
Mutant z Krainy OZ
4.1
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
278
Farben

Loon Do kina jedz autem a nie helikopterem latasz, wtedy seans szarpnie cie kolo 50zl.

22.09.2026 14:32
Loon
4.2
odpowiedz
Loon
146
mohenjodaro

Mutant z Krainy OZ ale do kina nie idziesz sam, tylko z kimś, czasem całą rodziną, dolicz jeszcze jakiś popcorn i się zaraz 150 zł zrobi

22.09.2026 14:36
Mutant z Krainy OZ
4.3
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
278
Farben

Loon To bylo zaznaczyc, ze liczysz x osob. Jak kupuje gry dla swoich dzieci, to tez musze kupic 2 te same, albo i 3 jezeli sam tez te gre chce.

22.09.2026 14:42
Loon
4.4
odpowiedz
Loon
146
mohenjodaro

Mutant z Krainy OZ Jak kupuje gry dla swoich dzieci, to tez musze kupic 2 te same, albo i 3 jezeli sam tez te gre chce.
Bo multi czy nie odrobiliście lekcji dzielenia się? No to faktycznie tu się robi drogo, ale ja od kilkunastu lat wyznaję zasadę, że gra powinna być dobrem niematerialnym. Kupujesz licencję raz, nie masz prawa odsprzedania, ale za to tę samą grę możesz odpalać na różnych platformach, no i dawać też dzieciom.

22.09.2026 14:47
Mutant z Krainy OZ
4.5
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
278
Farben

Loon Maja swoje komputery i konta steam i jemu podobne, ze swoimi grupami znajomych, nie chca sie dzielic, kwestia prywatnych wiadomości. Budzet ratuje gamepass, bo place ja a oni moga z niego korzystać na swoich kontach.
Ale czasem trzeba kupić kilka razy to samo

22.09.2026 14:31
Łosiu
5
odpowiedz
Łosiu
295
LeChuck

GRYOnline.pl

MAX

Dla mnie dentyści to była zawsze magia cenowa, a już totalny kosmos to ortodoncja. Moim rekordem było wejście na dosłownie 30sec i 300zł kilka lat temu.

22.09.2026 14:33
Fett
6
odpowiedz
Fett
262

Wapno.

Nie miałem pojęcia, że to tyle teraz kosztuje. Przy większej ilości wychodzi naprawdę absurdalna kwota. Człowiek zaczyna doceniać, jak tanio kiedyś można było ogarnąć różne rzeczy wokół domu.

Tak bardziej serio to owszem, rzeczy drożeją, ale nie na tyle żebym to jakoś bardzo odczuwał bo z drugiej strony też lepiej zarabiam i na coraz więcej mogę sobie pozwolić. Z takim przyziemnych rzeczy to chyba żarcie na dowóz i fast food. Nie no wywalenie 50 zł na podłęgo kebaba powoduje juz wyrzuty sumienia.

post wyedytowany przez Fett 2026-09-22 14:39:59
22.09.2026 14:44
Pleśniowy_Stwór
7
odpowiedz
Pleśniowy_Stwór
1
Centurion

Wszystko.

W przeciągu 5 lat większość rzeczy poszło kilka razy do góry.

Forum Forum Pytania i Ogłoszenia
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl