Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Gdybyś obudził się w 1990 roku...

Forum Pytania i Ogłoszenia
Odpowiedz
14.08.2026 22:01
Grinosek
1
odpowiedz
Grinosek
5
Legionista

Gdybyś obudził się w 1990 roku...

Wyobraź sobie, że otwierasz oczy i jest 1990 roku. Masz swoją obecną wiedzę i pamięć, ale jesteś w realiach sprzed ponad 30 lat.

Co robisz?

post wyedytowany przez Grinosek 2026-08-14 22:02:17
15.08.2026 02:08
Herr Pietrus
1.1
1
odpowiedz
Herr Pietrus
247
Jestę Grifterę

Grinosek Idę wymienić złotówki na dolary. :) No, chociaż zależy jeszcze, który to miesiąc...

post wyedytowany przez Herr Pietrus 2026-08-15 02:09:27
14.08.2026 22:03
Papa Nurgle
2
1
odpowiedz
Papa Nurgle
39
Generał

W 1990 roku bawiłem się świetnie bo nie żyłem.

14.08.2026 22:14
mgr. Kuba
3
1
odpowiedz
mgr. Kuba
174
-
MAX

Czyli że po takiej pobudce w 2026roku miałbym +36lat niż mam teraz? Dziękuję. Nie chce.
Zanim bym się dorobił na bitcoinie to i tak byłbym już stary, chociaż być może po drodze mógłbym wymyślić facebooka czy kult produktów proteinowych to i tak nie chciałbym przeżywać swoich ostatnich lat przed 40stką w szarnej brudnej bandyckiej Polsce (chociaż nie zaprzeczam że miała swoje uroki i plusy)

Ale tak poza tym, został bym światowej klasy scoutem piłkarskim, agentem tych piłkarzy również - przy okazji ;)

EDIT: ale czy w takim razie mógłbym nie dopuścić do narodzin jakiś osób które zostały spłodzone po 90tym? :d

post wyedytowany przez mgr. Kuba 2026-08-14 22:22:19
14.08.2026 22:23
SnakePlissken
4
3
odpowiedz
SnakePlissken
230
Ulubieniec forum Claude
MAX

Poszedłbym do babci na jabłecznik. Skończyłoby się wygonieniem i przeklinaniem od szatanów gdybym zaczął tłumaczyć kim jestem :D

15.08.2026 02:29
Loon
5
2
odpowiedz
Loon
146
mohenjodaro

Dla mnie kwestia podróży do przeszłości zamknęła się definitywnie kilka lat temu. Ale jakoś strasznie nie żałuję, moim zdaniem przeciętny GOL-as umarłby z nudów w latach 90., bez smartfona, bez internetu, bez pieniędzy, w telewizji dwa drętwe programy na krzyż. To byłoby piekło dla ludzi z przeszłości.

15.08.2026 05:10
6
1
odpowiedz
Halabarda Geralta
35
Generał

Wspaniałe lata. Mam na myśli pierwszą połowę. Wpadasz w przerwie między imprezą i zajęciami na uczelni po zestaw gier na giełdę komputerową na Grzybowskiej w międzyczasie kupując secret service i czytając recenzje. Ściągasz kasę z kilku stoisk z hardware i masz na całe wakacje od połowy czerwca do końca września. Kupujesz camele i chesterfieldy po 30 centów w peweksie a wódkę za niewiele więcej. Oglądasz w tv wybory prezydenckie w których wygrywa Wałęsa a Mietek rządzi krajem. W radiu leci Nirvana na przemian z Public Enemy gdy kupujesz bezpośrednio mieszkania w cenie kilku dzisiejszych RTX 5090 i masz później z czego czerpać dochody przez całe życie. Na ulicy mnożą się stragany z kasetami które odsłuchujesz na wieży technicsa a giełda płyt CD jest już w rozkwicie. Kupujesz odtwarzacz i setki płyt podłączasz pod wzmacniacz i odsłuchujesz na Altusach tak głośno że sąsiedzi walą do drzwi. Teren Polski opuszczają wojska okupacyjne a premier Bielecki i jego klika rozkradają majątek państwowy. Sprzeciwia się Olszewski ale zostaje udupiony podczas nocy urzędowej gdzie jedtnynym wąchającym się jest Tusk. Nieco później rządy obejmuje pedal w peruce Suchocka a Ty masz bekę ze wszystkiego gdyż czego się nie tkniesz to zarabiasz na tym krocie a zjednoczenie Niemiec i rozpad bloku wschodniego znasz głównie z wiadomości w tv. Rany - pierwsza połowa lat 90 to najciekawszy u najbardziej intensywny okres w moim życiu. Później już nic nie było takie fajne. Oddałbym wszystko aby nic się do nich przenieść choć na 24h.

15.08.2026 05:36
hopkins
7
2
odpowiedz
1 odpowiedź
hopkins
240
Zaczarowany
MAX

Kupę. Zawsze po wstaniu jest kupa.

15.08.2026 05:52
👍
7.1
odpowiedz
Halabarda Geralta
35
Generał

hopkins

O tak solidne wypróżnienie jest gwarancją udanego dnia.

15.08.2026 06:04
PersonifikacjaCienia
😜
8
1
odpowiedz
PersonifikacjaCienia
43
Brat

Grinosek 🤔 1990?

To zależy gdzie bym się obudził. I zakładam, że jestem w ciele adekwatnie młodszym, tak?

To pewnie wstaję i irytuję rodziców swoją aktywnością.

15.08.2026 06:11
Mutant z Krainy OZ
9
1
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
278
Farben

Nie chciałbym wrocic w czasie. To by oznaczalo, ze nie urodziłyby sie moje dzieci, a to wystarczający powod, zeby niczego w zyciu nie zmieniać.
Po co mi kasa z bitcoina czy z zakladow bukmacherskich. Gdybym teraz mial poznac przyszlosc, to bym z tego skorzystał, ale powrot do przeszlosci mnie nie interesuje. Brak technologii bylby bardzo dotkliwy.
Nawet gdyby to mialo byc na zasadzie, ze budze sie w 1990 majac tyle lat, ile mialem w tamtym roku, czyli trzy, to zapewne swiadomosc utraconego zycia wpedzilaby mnie na sznur jakbym tylko osiagnal wiek, w ktorym bym umial wejsc na drzewo.

15.08.2026 07:59
Racja
10
2
odpowiedz
Racja
17
Generał

Za żadne pieniądze nie chciałbym wrócić do tych paskudnych czasów. A że nie mam żyłki biznesmena zameczylbym się. Teraz czasy są wspaniałe.

15.08.2026 23:22
WolfDale
11
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

Wychodzi na to że byłbym najmądrzejszym niemowlakiem na świecie, a do tego mógłbym zostać "prawdziwym" jasnowidzem bo bym przewidywał wszystkie wydarzenia czy gdzie i kiedy jaka firma wypuści taki oraz taki produkt.

Forum Forum Pytania i Ogłoszenia
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl