Cześć, posiadam laptopa acer aspire v3 571g: i5; geforce 730m 8gb ram.
I teraz moje pytanie:
Dlaczego w grach mam mało fps ??
np w Black Flag domyślne ustawienia grafiki to wysokie a mam tylko 18 fps (na najniszych mam 30) ??
a w gta5 na wysokich około 30; niskie 40- 50 ale po godzinie grania nagle spadaja i gra sie cholernie tnie (mam podkładke chlodzaca) prosze o odpowiedz ;)
Yyyyy prosze o rozwiniecie tej odpowiedzi (wyjasnij dlaczego ?) W gta 5 około 30 fps jest zawsze gra jest płynna, po 1godzinei grania fps spadają (dlaczego ?).
Już dostałeś odpowiedź - bo to laptop. Laptopy nie są do gier. w 95% przegrzewa się grafika.
Więc podkładka chłodząca nic nie daje???
Więc dlaczego tomb raider działał na wysokich klatki nie spadały ??? lub dmc, baterfid3, hitman, metro ??????
Brutalny Ziomku Black Flag jest wymagajacy, Tomb Raider, BF, czy Hitman nie. Z gowna bicza nie ukrecisz, wydajnosc twojego sprzetu jest niska.
Wow, sami eksperci ;P
Wiem niska ale dlaczego fps spadaja na to chce odpowiedz ;D
ps pc nie sluzy mi do grania.
oooooo ludzie pytam dlaczego fps spadaja???
czy to slabe chlodzenie lub cos w tym stylu
Jak juz odpowiadasz to z sensem ;p
Przegrzewa ci się laptop, słaba karta graficzna; to dlatego w GTA V masz mało fps. A Tomb Raider czy Hitman nie są tak wymagające jak Grand Theft Auto V, które ma zarąbistą grafikę. Tyle w temacie, po prostu lapek ci nie wyrabia. Kup lepszego lub przejdź na PC.