Witam,
Od ponad dwoch tygodni mam problem z zatrzymywaniem sie buforowania filmików na youtube na przegladarce Firefox. Chodzi o to że gdy ogladam już cos buforuje mi się najpierw 1/4 dlugosci filmika potem obraz sie zatrzymuje i po ponowym kliknięciu na pasek youtuba znowu mi zaczyna buforowac sie o kolejną 1/4 dlugości filmu. Czysciłem już ciasteczka a także pamiec podręczna do tego przeinstalowałem przegladarke i dalej to samo . Macie jakieś pomysły jak temu zaradzic ?
Dodam ze mam dobre łącze i wcześniej wszystko było ok.
Obstawiam, że jest to zmiana jakości (240p, 360p, 480p itd.) Gdyby to było to, to rozwiązaniem problemu było by na samym początku oglądania ustawić jakość jaka by Cię zadowalała.
Ale Oficjalny Bednarczyk za każdym razem gdy ogladałem wcześniej filmiki zawsze i to zawsze włączałem 720p i nie było najmniejszego problemu z buforem filmików , prawie ze odrazu sie buforował. A teraz jest dziwna sytuacja ze buforuje sie odrazu do pewnego momentu wtedy ani drgnie i po ponownym kliknieciu w pasek youtube w te miejsce gdzie sie zacieło znowu ładuje sie odrazu o tą sama długosc .
@up
To samo posiadam w operze , wiecie może o co może chodzić ?
Sterowniki do karty graf , java , adobe flash wszystko zaktualizowane do najnowszych wersji i nie przynosi mi to skutku.
youtube tak ma, ściągnij to (kliknij "RAW", zapisz, później po zapisaniu drag and drop na pustą karte w firefoksie) https://github.com/YePpHa/YouTubeCenter/blob/master/dist/YouTubeCenter.xpi
wejdź na youtube'a i wyłącz w opcjach rozszerzenia (prawy górny róg youtube'a) player->dash playback
minus jest taki że bez dasha nie odpalisz 1080p, max 720p, plus jest taki że filmiki się buforują do końca
Wlacz na stronie YT html5. U mnie naprawiło wiele problemów. No i film buferuje sie do końca, gdy masz go spauzowane.
Popieram przedmówcę.
Ja używam YouTube tylko na HTML5 i nie mam żadnych problemów.
We flashu szkoda gadać, co chwilę coś się działo.
Metoda html5 nie przynosiła mi żadnych skutków jednak @pecet007 dzięki za pomoc :) Zadziałało i działa mi youtube jak dawniej bez żadnych ścin. Pozdrawiam
Przełączyłem się na HTML5, ale wkurzała mnie to, że za każdym razem, gdy przełączam się na pełny ekran, wyświetlało mi się ten wielgachny obraz z informacją - "Wciśnij ESC by wyjść z trybu pełnoekranowego".
Żeby się tego pozbyć wklej: about:config w pole adresu przeglądarki i wciśnij Enter. Potwierdź, że zachowasz ostrożność, a następnie znajdź wpis: full-screen-api.approval-required i kliknij na nim dwukrotnie tak, by z wartości TRUE zmienił się na FALSE. Zamknij okno.
Gotowe.