Mam dziwny przypadek z Firefoxem. Miałem zainstalowany program blokujący reklamy na stronach i w pewnym momencie na paru stronach przestał je blokować. Odinstalowałem ten program i zainstalowałem ponownie. Nic to nie dało - problem wyskakujących reklam dalej występował. Więc "sprytnie" wymyśliłem, żeby odinstalować i zainstalować jeszcze raz przeglądarkę i dodać jeszcze raz ten program. No i tak zrobiłem. Problem zniknął tylko pojawił się inny. Mianowicie po zainstalowaniu FF (ponownym) nie mogę go nigdzie znaleźć. Chodzi o to, że nie mam nic, ani lokalizacji tego program, ani nawet skrótu na pulpicie. Gdy instaluję FF drugi raz, to pokazuje mi miejsce lokalizacji instalacji, instaluję i program się uruchamia, ale w folderze, w którym wskazałem instalację nic się nie pojawia - a program działa. Co mam zrobić, bo instalowanie za każdym razem, gdy wyłączę przeglądarkę nie jest raczej wskazane w tym wypadku (pomijając fakt, że to jest upierdliwe jak cholera).
Na komputerach się nie znam, więc może moje pytanie jest śmieszne :) Mój system operacyjny to Windows 7 (64-bity).
Łyczku co to za program?
Generalnie proponuje zacząć od zrobienia porządku w FF i instalacji ADP.
http://gameplay.pl/news.asp?ID=80838
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/adblock-plus/ - Nim zarządzasz w narzedzia ->dodatki.
Kurde, jak zwykle piszę jak potłuczony. W skrócie:
1) Odinstalowałem FF.
2) Zainstalowałem FF - nie mam go widoczne w folderze, w którym został zainstalowany. Nie ma folderu w np. Program Files.
Żeby móc korzystać z FF muszę wejść na stronę Mozilli (przez IE) i jeszcze raz zainstalować Firefoxa (i po tej czynności program mi się otwiera, ale nadal nie ma go widocznego w folderach - lokalizacji - gdzie wskazałem go podczas instalacji. Gdy wyłączę przeglądarkę muszę ponownie zainstalować ją ...).
[Edit] Tak, tym programem jest Adblock Plus, ale problemem jest "nieistniejąca" przeglądarka.
Z tym adblockiem też miałem ostatnio ten sam problem, że przestał mi blokować z tym, że na chromie.
Pomijając problem Adblocka i nieblokowania zawartości, którą wcześniej blokował :) Co mam zrobić, aby móc z powrotem korzystać normalnie z FF ? :)
A próbowałeś go "wyszukać"? Może po prostu gdzieś indziej ci go zainstalowało? Jak znajdziesz to wrzuć sobie skrót na pulpit.
Tak, próbowałem wyszukać. W "Zainstaluj / Odinstaluj programy" również nie ma Firefoxa, pomimo, że na przykład jest aktualnie włączony ...
Użyj programu mozbackup - zrób kopie.
Usuń FF z panelu sterowania (zaznacz żeby wywaliło profil).
Przeleć jakimś ccleanerem czy odkurzaczem.
Machnij na nowo FF i jak chcesz to przywróć profil. Również programem Mozbackup.
Łyku walnij na [email protected] jak Ci się nie będzie chciało kombinować to podziałamy zdalnie.