[Faza pucharowa 1/16] Gramy 19:00: Brazylia - Japonia! Japończycy nie są bez szans?
a pucharowa się zaczyna – 1/16 finału! Nowy format oznacza absolutną jazdę bez trzymanki. Jeden słabszy kwadrans, jedna czerwona kartka i wracasz do domu. Brak marginesu na błąd!
Które pary zapowiadają się na największą bitwę? Czy zobaczymy upadek giganta już w pierwszej rund
[RPA — Kanada]
Pierwszy mecz 1/16. RPA to niespodzianka ale Kanada to gospodarz i na nich stawiam.
Australia - Irak, jak dla mnie jeden z najtrudniejszych - póki co - meczów do obstawienia w 1/16
Jak tak patrzę na drabinki które się ułożyły, to w tej co jest Argentyna to wydaje sie dużo łatwiejsza. Mają tam Brazylię i Anglię, a w drugiej będę większa rzeźnia. Widziałem nawet zestawienia,że Ronaldo z Messim mogą się spotkać w finale, ale to raczej prawie niemożliwe.
Chyba jeden gospodarzy turnieju bo przewaga boiska, umiejetnosci obu drużyn na podobnym
poziomie
[RPA — Kanada]
Myślałem, że będzie można typować remisy w regulaminowym czasie...
[RPA — Kanada]
Myślę że będzie remis, ale że względu na sentyment postawiłem na Kanadę.
Nawet fajne te mistrzostwa, część bobasów co prawda zagrało istną tragedię, zwłaszcza w obronie co widać po ilości goli (Irak, Tunezja), ale są też egzotyki, które bezczelnie wykorzystały to rozszerzenie mundialu i pokazały faworytom, że oni też potrafią w piłkę grać (w końcu Afryka nie zawiodła, zazwyczaj to oni nie wychodzili z grup). Aczkolwiek co ciekawe, to stosunkowo mało było jednak niespodzianek, z tych lepszych drużyn głównie Urugwaj nie dał rady, a tak faworyci powychodzili z pierwszych miejsc, chociaż margines błędu teraz jest dużo większy.
Ale do czego zmierzam, mogliby jednak odpuścić tą 1/16 finału i przejść od razu do 1/8. Wiem, że byłoby to mniej sprawiedliwe, ale po tylu meczach obejrzałoby się w końcu jakieś spotkanie na szczycie typu Niemcy - Francja, a tak nadal musimy się rozkoszować meczami faworytów ze słabszymi (Argentyna - Wyspy Przylądka, chyba moja ulubiona para). Okej, mamy Holandię z Marokiem i Chorwację z Portugalią, problem w tym, że akurat będą grali późno w nocy. Nawet trochę szkoda, że mieli takiego pecha i ktoś z nich będzie musiał się pożegnać z turniejem, ale niestety drabinka z wliczonymi trzecimi miejscami nawet dla samych organizatorów turniejów pewnie jest trudna do wytłumaczenia.
Super mecz. Nie zapomnę go nigdy. Co ta Kanada gra. Boją się RPA...W dalszym ciągu, twierdzę że RPA do tej pory nie zagrał nic. Nic z Meksykiem, karny z słabymi Czechami którzy sie cofnęli, i wygrana z słabą Koreą. Kanada grała ładnie, i nagle nic nie grają...co ja w ogóle oglądam ;D
Sie skończy 1;0 dla RPA . Nie ogarniam czemu Kanada nie chce grać tego co potrafi. Przecież widzę że mają masę miejsca na szybszą grę, a ci próbują nie wiadomo co robić. Fakt że powinni wygrywać już dawno, bo okazje mieli. BTW Jak to jest, że laga na Lewego nie działa, a wszyscy którzy robią długie piłki, potrafią to wykorzystać ;D
Mecz dla koneserów. Z jednej strony poszerzenie do 48 drużyn zrobiło parę fajnych meczy, emocji, niespodzianek, ale z drugiej strony, potem mamy takie gówniane mecze. Ha już miałem pisać, że żałuję kibiców którzy musieliby oglądać jeszcze 30 minut tego"Widowiska" i cyk gol ;D
No i jednak udało się to wymęczyć Kanadzie, ale raczej dalej już im się nie uda przejść.
No nie udało się, zaryzykowałem i postawiłem na RPA, ale mecz na tak śmiesznym poziomie mógł pójść w sumie w dwie strony. Z 52, na 166 zleciałem, ale ryzyko dalej będzie, bo na Japonię jutro postawiłem.
[Brazylia — Japonia]
Japonia nie przekonuje - remis z przeciętną Szwecją i wygrana z dramatyczną Tunezją. Wprawdzie ubiegłoroczny sparing wygrała Japonia, ale wcześniejsza historia spotkań jasno wskazuje, kto jest faworytem tego spotkania...
[Niemcy — Paragwaj]
Paragwaj wyszedł z grupy strzelając dwa gole w trzech meczach... Zdominowali ich Turcy, Australijczycy i Amerykanie. Wyczuwam pogrom - chyba, że Niemcy będą się oszczędzać ;)