Witam, mam problem z najstarszym Far Cry'em na tym systemie. Generalnie przeglądałem tego typu wątki poprzez google i wszędzie piszą, żeby nie grać na bardzo wysokich bo na tych ustawieniach gra nie działa. Niestety mi nawet na niskich nie działa. Czarny ekran i koniec. Próbowałem też wyłączyć aero, ale to niż nic nie pomogło.
Właśnie dwa dni temu ukończyłem po raz kolejny Far Cry. Tym razem na W7 i miałem podobny problem. Gdy włączałem grę nic się nie działo i zostawał czarny ekran. Ustawienia grafiki nie mają nic z tym wspólnego. Ściągnąłem najnowsze sterowniki grafiki i pomogło
A jaką kartę masz? Bo ja mam 4850. W najnowszych sterach raczej nic nie poprawiają do tej gry więc trudno mi w to uwierzyć.
ATI Radeon HD 4800. Po formacie instalowałem nowe stery. I np. MP 3 też mi nie działał a inna gra działała. Po zainstalowaniu Far Cry występował taki sam błąd jak w MP3 czyli odpalam, czarny ekran i nic się dalej nie dzieje. Powiązałem te dwa problemy i stwierdziłem, że to coś ze sterami więc ściągnąłem nowe i teraz obie gry się odpalają normalnie.
Rozumiem, że teraz masz 13.1 tak? Wcześniej jakie miałeś?
[5] --> Nie wiem jaką poprzednio miałem. Po prostu pomogło. U ciebie to nie działa ?
Nie, nadal jest to samo. W takim razie usuwam grę bo widzę, że u mnie nie będzie działać.
Szkoda, że XPek gdzieś mi zaginął.
Tak swoją drogą kiedyś grałem chyba w ten tytuł na windows 7, ale wówczas miałem Geforce'a.