Fallout 3 i grafika

Forum Gry RPG
Odpowiedz
10.07.2011 15:37
Pizystrat
1
odpowiedz
Pizystrat
128
VictoriaConcordiaCrescit

Fallout 3 i grafika

Mam duże problemy z Fallout 3. Na początku gra chodzi świetnie, jeszcze w podziemiach.

Ale kiedy wyjdę na powierzchnię w pewnym momencie obok budynku szkoły gra psuje się, i to za każdym razem w tym samym miejscu(już 4 próby).
To znaczy. Za pierwszym razem gra zawiesiła się i wywaliło mnie z błędem.
Cały pulpit był rozmazany, tzn. kolory jakieś do bani, bardzo jaskrawe. Musiałem resetować.

Potem drugi raz spróbowałem i tym razem gra się nie zawiesiła ale zaczęły pojawiać się piksele w dole i na górze ekranu i na środku zamiast celownika. Wszedłem do menu, to napisów w ogóle nie było widać, były zamazane. Wróciłem potem do gry, i obraz był "zakryty" czymś zielonym z pikselami, nic widać nie było.

Gra oryginalna, sterowniki najnowsze zdaje się.
Nie wiem co to może być.

10.07.2011 15:42
2
odpowiedz
Reusex_NPC
0
Pretorianin

1. Wgrałeś najnowszy update do gry?

2. Masz nieco mało RAMu i nieco słabą kartę graficzną. Polecam obniżyć detale gdyż engine Obliviona najwydajniejszy na otwartych przestrzeniach nie jest. Dobrze by było zmniejszyć chociaż zasięg widzenia. Powinno wystarczyć.

3. Fallout 3 miał również spory błąd przy zmianie klawiszy. Gra lubiła wywalać do windowsa jeśli grało się na innych klawiszach niż te przypisane przez twórców.

10.07.2011 15:52
Pizystrat
3
odpowiedz
Pizystrat
128
VictoriaConcordiaCrescit

1. Nie
2. Wiem że mam mało ramu i nie najnowszą już grafikę ale nie sądzę by to była przyczyna wywalania mnie gry z błędem, bo spełniam wymagania, gra chodzi bardzo płynnie.
3. Nie zmieniałem nic w ustawieniach.

To może update muszę wgrać.

Wgram.

10.07.2011 16:14
4
odpowiedz
demag
51
Chorąży

Może to wina sterowników do karty?Faktycznie zainstaluj update,jeśli to nic nie da,pomocy szukaj na stronach poświęconych grze http://www.forum-fallout3.net/ lub http://trzynasty-schron.net/. Może znajdziesz tam rozwiązanie tego problemu.

10.07.2011 17:21
Pizystrat
👍
5
odpowiedz
Pizystrat
128
VictoriaConcordiaCrescit

Patch 1.7 pobrany, zainstalowany i na razie gra działa dobrze :)

Temat zamknięty.

Forum Forum Gry RPG
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl