fabuła gry Assasin's Creed
Mam pytanie ostatnio dużo czytałem na necie o tej grze o wszystkich jej częściach czytałem też książkę Assasin's Creed Renesans. Kiedy dowiadywałem się coraz więcej o zakonie Assasinów wyrosło pytanie W jakiej części gry głównym bohaterem był Ezio, a kiedy Altair
dzięki
Jak już będziesz chciał pograć, to radzę zacząć od jedynki i iść po kolei. Gry są ze sobą mocno powiązane. Ja przeszedłem wszystkie oprócz revelations, które niedługo też przejdę. Jestem fanem tych produkcji.
dzięki za pomoc
A ja mam inne pytanie czy gra zmienia się pod względem wymagań sprzętowych?
Bo grałem kiedyś w AC jedynkę na takim sprzęcie:
2GB RAM, Intel Core 2 Duo, GF 8600GTS i nie wiem czy inwestować w następne części jak by mi nie "poszły". Z gór dzięki za odp.
Sprawdź w necie minimalne wymagania, ja nie zorientowany bo wszystkie na xboxie przechodziłem
Najlepiej przechodzić w następującej kolejności: Assassin's Creed -> Assassin's Creed: Bloodlines (PSP) -> Assassin's Creed II -> Assassin's Creed: Discovery (DS) -> Assassin's Creed: Brotherhood -> Assassin's Creed: Revelations.
PS Cinek, dwójka pójdzie ci na tym sprzęcie (mi przynajmniej chodziła na podobnym). Dalej nie wiem, bo wymieniłem w międzyczasie komponenty ;p
Części na DS'ie można pominąć, bo to oczywiście kompletna porażka, przenoszenie dużych gier na tą konsolę jest po prostu śmieszne.
Za to Bloodlines z PSP jest obowiązkowe do pełnego zrozumienia fabuły, to pełnoprawny AC z otwartym miastem, questami pobocznymi, masą przerywników filmowych.
Zawsze to samo....
spoiler start
nie ma to jak te jebane konsole ham ham ham
spoiler stop
Jak już będziesz chciał pograć, to radzę zacząć od jedynki i iść po kolei.
Popieram. Tak jak prawie z każdą serią gier, no chyba że ta liczy sobie kilkanaście lat. Nie rozumiem sensu grania w część drugą/trzecią/kolejną nie znając pierwszej. Szczególnie gdy ta była naprawdę dobra. Ciężko się połapać w fabule, a jak nie, to i tak nie daje się odczytać wszystkich "smaczków".
Chyba że ktoś ma w dupie fabułę.
właściwie ten cały zakon przypomina początki wolnomularstwa.
Choćby sam znak assassin's creed jest znakiem masonerii - polecam przeczytać najpierw jakąś historyczną książkę .
Postanowienia noworoczne:
- Przejść wszystkie odsłony serii AC
-Głosować w wyborach na Króla Juliana
-zdać mature :]