F1 2011 Problem ze zrozumieniem :(
Witam.
Proszę o wyrozumiałość gdyż nie miałem nawet kontaktu z poprzednimi częściami tej gry.
Otóż problem polega na tym:
Przechodzę karierę . Wchodzę w kalendarz wyścigów. Daje na Australie.
Rozumiem że kiedy zaczynam w garażu to jestem w kwalifikacjach.
Zrobię parę okrążeń i po zjechaniu do garażu pokazuje mi że cel osiągnięty 1miejsce. Wychodzę do paddocka (tego menu z laptopem itp.), wchodzę znowu w kalendarz i daję na Australie z nadzieją że w końcu będzie wyścig i znowu pokazuje mi że muszę zająć 17miejsce albo niżej.
Co robię nie tak ?
To co myślisz że jest kwalifikacjami, to jest trening, w sumie są takie 3 - 2 po 90 minut i jeden 60-minutowy (oczywiście jeżeli masz w opcjach ustawiony pełny weekend wyścigowy, nie wiem jak jest ze skróconym bo nigdy nie próbowałem). Cel który osiągasz służy rozwojowi bolidu, gdy w danym weekendzie wyścigowym osiągniesz wyznaczony czas we wszystkich treningach, bolid zostanie wyposażony w jakieś ulepszenia, zazwyczaj zwiększające docisk czy przyczepność mechaniczną, zmniejszające zużycie opon czy silnika.
pokazuje mi że muszę zająć 17miejsce albo niżej.
Z pewnością jest to 17 miejsce lub wyżej :) To jest cel na kwalifikacje, zespół oczekuje że zajmiesz w qualu co najmniej 17 miejsce. W wyścigu też będziesz miał postawiony podobny wymóg, zapewne 2-3 miejsca wyżej.
Nie grałem w 2011. Ale w 2010 było tak, że od razu po kwalifikacjach włączasz wyścig. Nie przechodź do padoka. (nie wiem czy dobrze cię zrozumiałem)
A jak ci pokazuje, że masz zająć 17 miejsce, to może chodzi o wyścig?
Jak siedzisz w bolidzie w garażu to strzałkami jedziesz na maxa w prawo, tam możesz przełączyć się do następnej sesji.
Dzięki wielkie za waszą pomoc. Trochę rozjaśniło mi to sytuację.
Gra jest naprawdę świetna .