F1 2011 - kilka nieznanych słówek i ustawienia

Forum Gry Sportowe
Odpowiedz
20.11.2011 11:51
1
odpowiedz
zanonimizowany793686
14
Konsul

F1 2011 - kilka nieznanych słówek i ustawienia

A więc kupiłem F1 2011 (wersja dla PS3) i nie znam kilku słów i potrzebuję chyba pomocy prz ustawieniach. Zależy mi na czasie do 13 chciałbym by ktoś mi pomógł.

Nieznane słowa:

OSD - ?
Rev counter
Proximity arrows
View/customise profile - co to jest? Ustawienia profilu?

Gear up - ?
Gear down - ?
Rear viev - podgląd czego?
Custom - ustawienia?
Breaking assist - dodatkowe ustawienia/asysty?
Pit assist - pomoc przy sterowanie w bokach? Ja to wyłączam do dalej nie mogę sam wjechać na miejsce z mechanikami
Flashback - ?
Overcas - oglądanie się dookoła?
Penalty - karny, tam ktoś mi mówi coś tam kara penalty czyli karna kara?

Ustawienia:
Ustawiłem sobie pierwszy pad gaz na x itp. i wszystko jest dobrze ale gdy zapisuję drugi pad, wchodzę w preset 2 i ustawiam to mi wraca do Custom i ustawienia są tracone, jak to ustawić?

Czy u was jak gracie na podzielonym ekranie też jest słabsza jakość obrazu? Telewizor Funai 32', kupiony w zeszłym albo 2 lata temu, wejście HDMI, tryb obrazu Video, może inaczej mam grać? Przyznam, że w internecie ogólnie ta gra wyglądała nieco lepiej.

20.11.2011 12:11
👍
2
odpowiedz
zanonimizowany793686
14
Konsul

To może pomińmy tłumaczenie i przejdźmy do ustawień?

20.11.2011 12:12
GyerM@ste®
3
odpowiedz
GyerM@ste®
11
Centurion

Jeśli chodzi o słowa to
Gear up i Gear down to jest zmiana biegów na wyższy i niższy Rear viev to chyba kamera tyłu bolidu, Cusom to ustawienia domyślne ;p
Breaking assist to pomoc w hamowaniu, Pit assist to asysta jazdy w aleji serwisowej

20.11.2011 13:07
jasonxxx
4
odpowiedz
jasonxxx
155
Szeryf

OSD - wyświetlacz główny (wyświetla informacje na monitorze dot. prędkości, obrotów, biegów, czasu okrążenia, itp)
Rev counter (obrotomierz)
Proximity arrows (włącza/wyłącza strzałki, ktore wskazują czy inny kierowca znajduje sie blisko za Tobą/obok)
View/customise profile - co to jest? Ustawienia profilu? - tak

Gear up - wyższy bieg
Gear down - niższy bieg
Rear viev - widok do tyłu
Breaking assist - wspomaganie hamowania (auto samo będzie hamować jak za szybko wejdziesz w zakręt)
Pit assist - jak jest włączone to całkowicie automatycznie są wykonywane pit sopy
Flashback - cofanie czasu (możesz się wrócic kilkanaście sekund i zacząć raz jeszcze od wybranego momentu)
Penalty - kary za stłuczki wł/wył

23.11.2011 20:03
5
odpowiedz
zanonimizowany793686
14
Konsul

up

23.11.2011 21:11
6
odpowiedz
zanonimizowany793686
14
Konsul

up

24.11.2011 17:25
7
odpowiedz
zanonimizowany793686
14
Konsul

up

26.11.2011 12:14
8
odpowiedz
zanonimizowany793686
14
Konsul

Ustawiłem sobie pierwszy pad gaz na x itp. i wszystko jest dobrze ale gdy zapisuję drugi pad, wchodzę w preset 2 i ustawiam to mi wraca do Custom i ustawienia są tracone, jak to ustawić?

Czy u was jak gracie na podzielonym ekranie też jest słabsza jakość obrazu? Telewizor Funai 32', kupiony w zeszłym albo 2 lata temu, wejście HDMI, tryb obrazu Video, może inaczej mam grać? Przyznam, że w internecie ogólnie ta gra wyglądała nieco lepiej.

Forum Forum Gry Sportowe
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl