F1 2010 - ustawienia sterowania nic nie zmieniają w prowadzeniu.
Będę uparty :) Patch jednka odblokował opcje w menu, ale nawet jeśli je zmienię (nasycenie, liniowość, martwa strefa itp), bolid prowadzi sie tak samo. W dodatku gra jakby je zapisuje, ale po wyjściu i ponownym włączeniu są zresetowane (choc chyba nie zawsze)
To jest gra o wyścigach, więc powinno się używać kierownicy. Granie na klawiaturze mija się z celem, gdzie w grę wchodzi walka o setne sekundy.
Po podłączeniu kierownicy wszystkie opcje sa dostępne.
Granie na klawiaturze mija się z celem, gdzie w grę wchodzi walka o setne sekundy.
W F1 2011 o setne sekundy? Prosze cię...
Nie, bo grasz na padzie, musisz sobie kupić kierownicę, choćby tanią Driving Force GT, a w F1 2011 liczą się setne sekundy, ale jak się gra na poziomie Legend...
a w F1 2011 liczą się setne sekundy, ale jak się gra na poziomie Legend...
Jeżeli jedyną grą "wyścigową" w jaką grało się wcześniej był NFS albo DIRT to pewnie tak....
Mi legend sprawie dość duże problemy, a mam platynkę w GT5 :)
Fajnie, pokozaczyliśmy, pochwalilismy sie czasami w Monako, a ja pytam o to, zę ustawienia mogę zmienic w menu, ale nie widzę efektu? Mam sobie wydedukować, zę dla gamepada to normalne, choć w poprzednich grach Codies nawet dla klawiatury widać było duze zmiany po zmianie tych ustawień?
Możesz próbować zmieniać ustawienia: "na maxa w lewo, albo nie, w prawo będzie lepiej".
Może to coś zmieni...
Granie na klawiaturze mija się z celem, gdzie w grę wchodzi walka o setne sekundy.
W F1 2011 o setne sekundy? Prosze cię...
W Nr2k3 walcze o tysięczne, w iRacing również, podobnie jak w rFactor. W F1 o setne, bo z symulacją ma niewiele wspólnego, ale mimo wszystko liczy się precyzja. Co w tym dziwnego?
BTW, Granie w wyścigi na padzie mija się z celem równie dobrze jak granie na klawiaturze, Watsonie ;P
Skoro Cię stać na komputer, który pociągnie F1 2011, pada i system operacyjny to kierownica jest drobnym wydatkiem, natomiast miejsce by się znalazło jak nie tu, to tam, Watsonie ;P
Phi... jednka znalazłem rozwiazanie! Co gorsza, wczoraj, ale wydało mi sie na tyle durne, ze nie sprawdziłem. Wszystko przez Rapture3D, sterownik dźwięku dostarczany z grą. Po przejściu na software jest wszystko ok, działają ustawienia itp.
Ekhm... chyba się pospieszyłem z chwaleniem. dałbym sobei łęb uciąć, zę wczoraj działało, czuć było wreszcie zmianę w prowadzeniu. Dziś jednka ani na custom, ani na domyslnym zmiany nic nie dają, pomimo trybu software dla dźwięku...