Elitarny klub Steam Machine
Wątek dla wąskiego grona graczy koneserów planujących zakup lub grających na kompo-konsoli od Valve
Przydatne linki:
link do sklepu: https://store.steampowered.com/hardware/steammachine?l=polish
Lista naszych steamID i poziom prestiżu:
1. Bloody Miś
2. Łosiu
3.
Poziomy prestiżu od najniższego:
- Steam Machine 512 gb: Szlachcic
- Steam Machine 512 gb + controller: Arystokrata
- Steam Machine 2 tb: Monarcha
- Steam Machine 2 tb + controller: Kolega Gabena
Dodatkowe panele przednie – czerwona tkanina i lite drewno orzecha
😂
Po Sony tak ale po Valve to takiego kiczu i tandety bym się nie spodziewał.
Na oczy nigdy tego nie zobaczysz, więc po co się wypowiadasz znawco z temu...
No właśnie jak się nad tym zastanowić to nie do końca - jak to zmierzyć?
Jeśli segment AAA jest miarą optymalizacji to w 2015 bywało gorzej bo wychodziły kiepskie wersje PC Arkham Knight. RDR2 na PC też był kiepskawy na premierę.
Segment strategiczno/symulatorowy zawsze był wymagający, bo te gry dużo liczą.
Najlepiej trzyma poziom Bohemia Interactive, bo ich gry zawsze ledwo działają.
Kusi, kusi. Gdyby nie to, że niedawno kupiłem Steamdecka, to pewnie bym brał w ciemno.
Słuszna strategia z tymi zapisami - nic tak nie napędza zakupów jak ryzyko niedostępności.
Bardzo mnie ciekawi to urządzenie, ale jestem za biedny, żeby dać tyle kasy na ślepo😔
Nie wiem czym jest casus steamdeck. Dla mnie, jako osoby, która nie potrafi już się zmusić do grania na pc, takie urządzenie brzmi bardzo interesująco i chętnie bym sprawdził jak to działa w praktyce.
Ale nie w takiej cenie.
Moje dzieciaki maja to i to (konsole nawet wczesniej), i widze ze wola grac na pececie zamiast na konsoli.
Wydaje mi sie ze kwestia podstawowa to - w co grasz, nie na czym grasz.
Zabawniejsze od ceny są te zapisy i jakaś loteria :D może przydałyby się jeszcze jakieś znajomości z Gabenem żeby wepchnąć się w kolejkę po to cudo, a może legitymacja partyjna KO pozwoli kupić bez kolejki.
A jakie są pozostałe korzyści płynące z przynależności do elitarnego klubu poza prestiżowym poziomem w zależności od wersji? 🤔
Jak tam? Miejsce w kolejce zaklepane? Udało mi się dostać do kolejki pierwszego rzutu, zobaczymy czy nie prześpię emaila od valve
poczekam na uzywki za pol ceny, bo aktualnie ogrywam gry, ktore dzialaja na luzie na decku podpietym do telewizora.

Gaben chyba wyczuł, że zapisałem się dla draki i mnie nie wybrał :/
Szkoda, że taka sytuacja jest na rynku, bo jeszcze przed testami wydajności myślałem, żeby wziąć SM jako ciekawostkę do salonu i pomost z Windowsa na Linuxa, ale średnia moc i cena sprawiają, że póki co zostanę przy swoim lapku i PS5... może wyjdzie kiedyś Steam Machine 2 albo PRO?