Egzamin techniczny. Ktoś pisał?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
30.08.2013 14:14
Imak
1
odpowiedz
Imak
128
Senator

Egzamin techniczny. Ktoś pisał?

Pytanie jak w tytule, Zdał ktoś?
Ja pisałem z zawodu technik elektronik i zdałem :) Punktacja: pisemne: 86% i 70% z części ekonomicznej oraz 81% z praktycznego.

Czy ktoś to jeszcze pisał, czy wątek jest skazany na wymarcie?

30.08.2013 14:23
bisfhcrew
2
odpowiedz
bisfhcrew
173
oversteer

Technik informatyk
Pisemna I - 62%
Pisemna II - 85%
Praktyczna - 79%

Także TI można zdać bez przygotowania. Może nie z najlepszym wynikiem, ale zawsze coś.

30.08.2013 14:33
siwy346
3
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Pisałem rok temu. ;p Wyników nie pamiętam i nawet nie chce mi się tego sprawdzać, ale zdałem. Chociaż uważam że ten egzamin jest głupi tak jak i cały program nauczania w kierunku TI.

Pamiętam, że w sierpniu/wrześniu dostałem wyniki, a w listopadzie zacząłem pracę jako informatyk/serwisant w takiej firmie, która świadczy kompleksowe informatyczne usługi innym i firmą z różnego sektora i tam zostałem wrzucony na głęboką wodę, cała ta wiedza z Technikum na gówno się zdała. ;p

Wiem, że nie odkryje Ameryki słowami, że wiedza, która zdobyło się samemu przydaje się znacznie lepiej, ale to nie zmienia faktu, że profil technik informatyk mało daję.

30.08.2013 14:47
Imak
4
odpowiedz
Imak
128
Senator

Tak to już jest ze szkołami. Jak sam nie dążysz do zdobycia wiedzy, zarówno tej książkowej, jak i praktycznej to sama szkoła ci nic nie da, co najwyżej wskaże właściwą drogę.

U mnie na dziewięć podchodzących osób zdały dwie :D Elektronika jest jedną z moich pasji, w domowym zaciszu przez ostatnie lata zbudowałem wiele układów, popaliłem trochę podzespołów i czasem popieścił mnie prąd. Prześledziłem wiele książek, informacje tam zawarte sprawdzałem praktycznie budując układy.

Niestety osoby idace do technikum myślą że w tych marnych godzinach lekcyjnych zdobędą odpowiednią wiedzę. Nic bardziej mylnego. Szkoła najbardziej pomogła mi w tym, że mogłem przyniejśc do szkoły swój układ i przetestować go na drogich urządzeniach, których w domu nie mam(głównie generatory napięć i oscyloskopy warte tysiące złotych). W szkole mogłem też zasięgnąć rady u nauczyciela jeśli miałem problem.

30.08.2013 16:01
Jedziemy do Gęstochowy
👍
5
odpowiedz
Jedziemy do Gęstochowy
187
KENDO DROGA MIECZA

Dziś odebrałem wyniki z technika informatyka.

Pisemna I - 72%

Pisemna II - 70%

Praktyczna - 89%

30.08.2013 17:30
Dark Crow
6
odpowiedz
Dark Crow
149
Old Mans Child

Pisał ktoś może Technika Elektryka/Elektroenergrtyka? Jak w tym roku byla zdawalność? Może się ktoś podzielić spostrzeżeniami?

30.08.2013 20:42
Imak
7
odpowiedz
Imak
128
Senator

Może poszukaj na Elektrodzie http://poszukaj.elektroda.pl/szukaj,egzamin-zawodowy-2013.html
Tam wszelkie egzaminy są omawiane.

31.08.2013 01:18
X@Vier455
👍
8
odpowiedz
X@Vier455
118
Szynszyl

Technik Organizacji Reklamy

Pisemna I - 84%
Pisemna II - 72%
Praktyczny - 86%

:)

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl