Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: E-mail

23.05.2014 14:56
1
xyz666
79
Konsul

Mam pytanko, czy można w jakiś sposób wysłać jednego maila do bardzo wielu osób, ale tak, żeby każda z nich nie widziała, że mail poszedł również do innych użytkowników? I od razu uprzedzam, nie mam zamiaru SPAMOWAĆ, chodzi o wysłanie pewnych zaproszeń, a nie chce żeby ktoś myślał, że to była masówka, nieważne:) Aha i koniecznie musi być opcja dołączenia załącznika. Liczę na was:)

23.05.2014 14:57
wysiak
2
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Wstaw adresy w BCC

23.05.2014 15:00
Sizalus
3
odpowiedz
Sizalus
206
Legend

Znane także jako UDW.

23.05.2014 15:01
4
odpowiedz
xyz666
79
Konsul

I wtedy wszyscy Ci, którzy będą w polu UDW, również będą "czuli się wyjątkowo"? ;)

23.05.2014 15:13
5
odpowiedz
Hakim
248
Senator

No to zależy jak są kumaci.
Bo jak wysyłasz UDW i nie wysyłasz jednocześnie maila pod jakiś jawny adres e-mail, to będą mieli informację undisclosed-recipients w adresatach. A to może dać do myślenia, że jednak nie są tacy wyjątkowi i idzie do nich masówka, a nie indywidualna wiadomość ;)

Ja zawsze wstawiam swój email jako adresat jawny i resztę w UDW. Dostaję przy okazji kopię do siebie i mam potwierdzenie czy wysłałem całość poprawnie, czy skopałem.
Ale ta opcja również zdradza, że adresat "nie jest wyjątkowy", bo widocznym w wiadomości adresatem maila jestem ja sam (czyli nadawca).

Forum: E-mail