Kurczę, mam drobne problemy z netem w smartfonie HTC(Plus)
Chodzi o te 125 MB do wykorzystania co dają na miesiąc. Otóż nie wiem dlaczego, ale samo mi to maleje, nawet jak nie wchodzę na stronki, to stopniowo spadają te MB, nie mam pojęcia dlaczego. Owszem, pierwszego dnia wchodziłem na neta sporo ale dzisiaj np. wcale a jednak spada dalej i mam już 85,4 MB do wykorzystania a rano było 90. :/ Nie wiem o co chodzi.
Na dodatek, jak wysyłam jednego smsa by potwierdzili ile mi zostało tych MB, to jest np. 86,4, potem wysyłam zaraz kolejnego i jest już np. 87... Czyli spada, potem rośnie, a potem znowu spada, ale jednak więcej ich ubywa.
Aha, i wykupiłem za 5 zł dostęp do facebooka na 31 dni i on też mi pożera te MB nadal. Tzn to wygląda tak, wchodzę na fejsa, mam w danym momencie z pakietu 88 MB. Wychodzę, sprawdzam smsem, jest 88. Myślę, że wszystko ok, nie pożera. Wchodzę znowu na fejsa, potem sprawdzam, i już pożarło, jest 86. NO LOL.
O co do cholery chodzi?
No dobrze, ale co z tym facebookiem?
Kurna, chyba go wykupiłem, no to nie powinno zżerać raczej? Czy o co z tym chodzi bo już nie czaję.
Druga sprawa, jak mam wyłączyć neta niby? No przecież wychodzę z przeglądarki i tyle. Co mam więcej zrobić? W ustawieniach też napisane jest, że dostęp do neta wyłączony.
No i korzystam z fejsa tylko teraz.
Jesteś w jakiejś złodziejskiej sieci, przecież facebook jest bezpłatny.
Musisz wyłączyć transmisję danych by ci nic nie pobierało. Nawet jak z przeglądarki nie korzystasz, to telefon ciągle coś synchronizuje, kontakty, poczta, czy co tam sobie ustawiłeś np. facebook. Wszystko może łaczyć się z internetem w każdej chwili.
No w plusie jestem. Dobra, wyłączyłem już przesyłanie danych. Więc to może nie fejs pożerał te dane.
Będę obserwował.
Aha i takie pytanie z innej beczki. Powiedzmy że do końca miesiąca nie wykorzystam pakietu danych, zostanie mi powiedzmy 50 mb, i wtedy dostanę pakiet nowy 125 mb na nowy miesiąc. To się sumuje i wtedy będzie 175 mb?
To w ogóle mój pierwszy smartfon, więc w ogóle nie ogarniam, w plusie kolejki takie, bo byłem dzisiaj się dowiedzieć ale zrezygnowałem.
Pizystrat --> ogolnie smartfony pozeraja troche MB do bycia "smart".
Niestety, niewykorzystana czesc pakietu nie przechodzi na nastepny okres rozliczeniowy - czyli sie traci. Na nastepny miesiac bedziesz mial te 125MB.
Ok, dzięki za info.
Więc i tak to muszę wykorzystać i tak. Tzn. powinienem, skoro to się potem traci. Chociaż u mnie to głównie fejs no i przez wifi będę się łączył na uczelni na przykład, a to chyba nie będzie zabierało mb, tak sądzę.