Czasami jak sobie przeglądam gry na ps3 na allegro to trafiam na tego typu oferty:
http://allegro.pl/the-last-of-us-limited-edition-dlc-ps3-nowa-i3835871370.html
Ogólnie akurat w tym przypadku cena wcale jakaś super nie jest, ale czasami zdarzają się i te atrakcyjne. Kiedyś koleś chyba miał fife 14 za 79 zł. To jest w ogóle legalne ? Po wpłacie są udostępniane dane do konta z którego możemy pobrać grę. Jak to się w ogóle odbywa ? To jest chyba tak, że zakupioną grę można ściągać na wielu kontach pod warunkiem, że konto na którym gra została zakupione nie zostanie usunięte ? To koleś jak widzi, że ktoś kupił grę tworzy za każdym razem nowe konto i udostępnia dane ?
Niech ktoś potwierdzi czy mam rację albo wytłumaczy mi jak to się odbywa. Niezła kasa pewnie z tego idzie. Jest takich kilku kolesi na allegro i cały czas działają więc chyba legalne...
Nie warto tracić kasy. Nie masz pewności, że dostęp do konta nie zostanie Ci zablokowany np. za 3 dni od zakupu. Poza tym w żaden sposób tego nie sprzedasz, ponieważ w zasadzie nie masz tej gry.
Z jednej strony dziwna cena z dugiej sprzedajacy " z przebiegiem" na allegro. Ciezko ocenic.
Nie, ja nie jestem zainteresowany kupnem. Po prostu ciekawi mnie czy to jest legalne i jak to się dokładnie odbywa. Pisałem w lipcu do tego sprzedającego z podanej aukcji -_szpik_ w sprawie metal gear solid hd collection. Pytałem się czy udostępnia tylko raz do pobrania, ale odpisał, że w razie czystek dysku lub awarii konsoli to nie ma problemu i udostępnia po raz kolejny. Ciekawe czy to taki cwaniaczek czy prawdę mówi. Komentarze ma prawie same pozytywne. Są jeszcze inni tacy jak on, ale niektórzy mają wyraźnie zaznaczone, że tylko raz udostępniają
Koleś ma konto i kupił wersje cyfrową gry. Sony pozwala posiadać jedno konto z grami na dwóch konsolach. Rozumiesz?
Po prostu koleś próbuje odzyskać cześć kasy z gry sprzedając dane do swojego konta. Koniec kropka 100% legalności.
Sam tak kupiłem Tomb Raidera i zero problemów. Ograłem i sam sprzedałem. I uwierz mi, że żadnych przekrętów robić się nie da bo aby gość któremu sprzedałem mógł grac musiałem dezaktywować konto z mojej konsoli!
Sam za TR dałem chyba 30 zeta :D