Dysk do 200zł
Witam. Proszę o propozycję dysków twardych o dużych pojemnościach, cichych i nie drogich no i wiadome - dosyć szybkich. Oraz żeby wytrzymały 8-10 lat a nie 2 lata tak jak mój dotychczasowy.
na 10 lat to ci poxipol da gwarancję albo wróżka genowefa
a za dwieście parę zlotych dostaniesz dobrego terabajtowego samsunga f3
jak wyżej, Samsung F3. 500GB na jednym talerzu wyrwiesz za lekko ponad stówkę.
A np. Western Digital Black 640GB 7200rpm 64MB cache SATA600?
No cóż ja tylko powiem to co zwykle - wszystko inne tylko nie budżetowy szajsung.
wszystko inne tylko nie budżetowy szajsung.
W tej cenie, jak i dużo wyższej, nic lepszego nie znajdziesz. Koniec, kropka.
[9] heh.
DanuelX - a kto ci każe kupić tanio?
możesz poszukać drogiego sklepu a wtedy samsung w twojej fachowej opinii powinien przestać być budżetowy, więc i na jakości ''zyska'' ;->
Chyba wybiorę tego WD ze względu na jakość i 5 letnią gwarancje. Nie mam zamiaru się użerać z Samsungami po tym co przeczytałem po necie.
Patrz, Kia Ceed ma 7 lat gwarancji, a ludzie kupują Audi, Mercedesy i BMW z 3-letnią gwarancją.
Ale z nich frajerzy. No ja nie wiem, jak oni mogą tak dawać się naciągać!
Ja bym wziął wd. Ale to tylko z tego względu że jeszcze żaden mi nie padł, a przez ręce przeszło mi ok 50sztuk wd1200bevs/wd2500bevt zmodowanych do xboxa (zero reklamacji), sam w kompie mam 2,5 wd, w stacji 3x1tb green.
Za to samsung 640gb f1 po 1,5roku zaczął klikać, wymienili na gwarancji na 1tb f3. Z terabajta po dwóch miesiącach wszystkie dane wyparowały a dysk zrobił się 'RAW' nic nie pomogło, musiałem formatować.