Duże biurko narożne - jakie?
Szukam jakiegoś biurka narożnego, dużego, gdzie zmieszczę spokojnie dwa monitory i laptopa z boku - może być gamingowe, ale niekoniecznie. Fajnie jak by miało mediaporty i jakieś półki / szuflady.
Jesteście w stanie coś polecić?
Jeśli jesteście w posiadaniu czegoś takiego, to też chętnie rzucę okiem jak taki setup wygląda u Was. ;)

Zrob samemu jak masz mozliwosc. Kupujesz w ikea nogi + blat. Ja swoj sam zrobilem. Nie jest to jakes trudne. No i cenowo wychodzi mega tanio w porowaniu do gotowcow.
Możesz wygoglować w okolicy czy ktoś nie robi takich mebli na wymiar. To jest o tyle fajnie, że zrobią ci to tak jak sobie wymarzysz, a zapłacisz mniej niż w sklepie, a nawet jak zapłacisz trochę więcej to jakościowo będzie lepiej. Tylko warto szukać dużej firmy bez pośredników bo pośrednik kupuje materiał od dużej firmy i wychodzi drożej.
Dam ci na szybko przykład jaki ostatnio myk zrobiłem. Chciałem kupić stół do jadalni i w necie był za 4999 zł z dostawą, a w lokalnych sklepach meblowych nawet ponad 10 tys. Więc kupiłem nóżki na allegro dałem 699 zł za pająka i zamówiłem podobny blat jak w tym stole ale kolor taki jaki nam się podobał. Za ten blat wyszło 400 zł. Stół wyszedł 1100 zł i jeszcze mi ekipa mi to wniosła, poskręcała i wypoziomowała.
Ze stolarzami to bywa różnie, zależy na kogo się trafi. Mi np. znajomy robił meble do kuchni, to nie mam zastrzeżeń, ale znajomym inny robił meble do pokoju, to była droga przez mękę, bo raz że zawalał terminy, a jak już zrobił, to odstawił fuszerkę taką, że głowa mała. Musieli męczyć się z reklamacjami. Choć w przypadku stołu to raczej nie ma co spaprać. Trzeba jednak pamiętać, że stolarz wcale nie jest taki tani i w sklepach bywa często znacznie taniej. Potrafią brać 100-150 zł za godzinę, więc przy bardziej rozbudowanych zleceniach, trochę grosza wezmą.
Oczywiście, że na wymiar zazwyczaj będzie drożej, często znacznie drożej. Przy czym Rumcykcyk najpierw pisze coś o stolarzach, a potem, że sam kupił nogi na Lollegro i do tego blat z MDF-u... - wtedy faktycznie można sporo ugrać. :)
Faktycznie najlepiej zamawiać meble u kogoś, kto sam docina i okleja płyty itp. Jak zainwestował w profesjonalną stolarnię, to mniejsze jest ryzyko odwalenia maniany - nie to, co u składaczy, którzy zamawiają wszystko w hurtowni i tylko skręcają (a po drodze pewnie jeb...ą się w zamówieniu z wymiarami i pozycjami nawiertów).
Ale zazwyczaj tanio nie będzie, czego przykładem są właśnie stolarze z Allegro albo niektóre fancy firmy od biurek na elektrycznych stelażach. :)
ja moje pierwsze biurko zrobilem bardzo podobnie, w ikei kupilem blat i nogi, skrecilem do kupy i bylo ok.
Tam jakiejs wielkiej filozofii nie trzeba do momentu kiedy nie potrzebujesz jakiegos ksztaltu innego niz prostokat :D