Drukarka 3D - Prawdziwe 3D oraz przyszłość! Zobaczcie sami!
http://www.youtube.com/watch?v=SxBlHEuhF2o&feature=related
Zobaczcie sami, może nie każdy z Was widział. Dla mnie bomba i muszę przyznać, że gdy obejrzałem to po raz pierwszy w Galileo, miałem problem ze znalezieniem szczęki.
Dziś gdy znalazłem coś podobnego na youtube, nadal jestem pod ogromnym wrażeniem i to takim, że nie potrafię sklecić poprawnie zdań.
Miazga, prawdziwe 3D oraz przyszłość technologiczna. Ciekawe kiedy będą takie w domach? :)
Japończycy już rożne cuda wymyślają, prócz w/w drukarki widziałem np. "zapachowy" telewizor. Za 4-5 lat wszystko wejdzie do czynnego obiegu
Gdyby drukowała też wnętrze, to nie musielibyśmy kupować cukru :D Postawiłoby się kg, na stoliku i mamy cukier prawie za darmo :)
Ja ostatnio oglądałem Gadżet na tvn turbo i spodobały mi się drukarki które drukowały na odległość, zostawiasz drukarkę w domu, jedziesz gdzieś za miasto robisz zdjęcie np. telefonem a w domu się drukuje i to w dobrej jakości, albo piszesz jakiś tekst i dodajesz załączniki, a w domu to się drukuje.
Ogólnie teraz mają jakąś faze na 3D, ciekawe co jeszcze wymyślą.
przeiez taki sprzet od dawna jest w uzyciu... nie w domach, bo i po co, ale w firmach ktore tego potrzebuja juz tak...
[2] --> Zapachowy tv? Kurcze, fajna sprawa.
[3] --> Sprytnie :P
Tego jeszcze nie widziałem. Ciekawe czemu polska telewizja nie informuję nas o takich gadżetach w swoich programach informacyjnych :O
Może dlatego, że to gadżet jest starszy od większości obecnych tutaj użytkowników. Pierwsza drukarka 3D została opatentowana w 1986 roku, a dwa lata później mógł ją kupić każdy, kto posiadał odpowiednie fundusze.
Taka drukarka to żadna nowość, w przemyśle są stosowane od dawna. Jednym z typowych zastosowań jest drukowanie prototypów róznych części, których później używa się do stworzenia form odlewniczych.
Zastosowania w domu to nie ma praktycznie żadnego.