Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Dragona Age Początek - Pytanie o DLC

02.01.2014 14:14
Bezi2598
1
Bezi2598
156
Legend

Dragona Age Początek - Pytanie o DLC

W jakiej kolejności mam przechodzić DLC, te z osobną kampanią? Kupiłem sobie Ultimate Edition i chce mieć save na DA:I, tyle, że z wymaksowaną grą. I gram teraz główną kampanie, ale nie wiem w jakiej kolejności mam następne przechodzić. Bo po każdej kampanii dostaje się kilka przedmiotów do głównej kampanii i do Przebudzenia.

02.01.2014 14:20
Nikuu
2
odpowiedz
Nikuu
59
Generał

Awakening --> Golems of Amgarrak --> Witch Hunt

Leliana's Song i The Darkspawn Chronicles dodają jedynie nowe przedmioty do wykorzystania w podstawce i Awakening, więc możesz je przejść, kiedy chcesz.

02.01.2014 14:40
Bezi2598
👍
3
odpowiedz
Bezi2598
156
Legend

O, dzięki.

To najpierw te przejdę: Leliana's Song i The Darkspawn Chronicles, potem dokończe Origins, potem tak jak napisałeś.

Dzięki.

02.01.2014 16:13
Rashank
😊
4
odpowiedz
Rashank
37
One of the younger

[1] -----> A gdzie kupiłeś Dragon Age'a UE i za ile? :)

02.01.2014 17:26
Irek22
5
odpowiedz
Irek22
165
Legend

The Darkspawn Chronicles to zdecydowanie najgorsze DLC do tej gry. Już lepsze są te kretyńskie prezenty i psikusy. Niesmak po tym DLC mam dotychczas...

Awakening to nie DLC, lecz pełnoprawny dodatek.

W założeniach jakiś tam związek z główną fabułą (choć nikły związek, który de facto gówno wyjaśnia i pokazuje) ma tak naprawdę tylko Witch Hunt.
Wypadałoby zacząć od Leliana's Song ze względu na to, że jest to prequel wydarzeń z podstawki.
Natomiast Golems of Amgarrak powinien być możliwy do zainstalowania w podstawkę tak, jak te, o których napiszę poniżej.

Tak naprawdę te odrębne DLC są do jednorazowego przejścia i zapomnienia bo przydają się wyłącznie ze względu na przedmioty, których można użyć w zasadzie już od pierwszych minut Origins i Awakening.
Zdecydowanie bardziej godne polecenia i zainstalowania są te, które "wbudowuje się" w podstawkę, czyli The Stone Prisoner (zwłaszcza ten!!!), a także Warden's Keep i Return to Ostagar.

Forum: Dragona Age Początek - Pytanie o DLC