Znacie jakieś skuteczne domowe metody na? Osobiście nie znoszę go bardziej niż ból gardła. Chusteczki to zbyt krótkotrwały sposób.
Nalej do miski gorący rumianek, nachyl łeb i przykryj głowe ręcznikiem. Siedź w tych oparach tak z 5 min. Rób tak przez 3 dni raz dziennie, powinno pomóc
"Katar i ból gardła leczony trwa 7 dni a nie leczony tydzień.."
Ja stosuję inhalacje domowe. Proszę poczytaj:
http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Zdrowie/528323,1,Inhalacja--ziolowa-inhalacja--domowa-inhalacja.html
Mój brzmi nieco przerażająco, ale zawsze mi pomaga - musisz wciągnąć wodę przez nos. Powtórz to kilka razy (tak z 4-6).
[7] serio pomaga ? :O. Bo nie wiem czy spróbować.. mnie też dusi katar od 2 dni :/
Chciałem napisać to samo co The Last Child. Dodam od siebie aby była to zimna woda.
Jeśli uważasz, że to zadziała od razu, to naiwny jesteś... jutro rano i wieczorem jeszcze raz. Jak nie przejdzie, to mówi się trudno.
no ba... jak katar jeszcze lejący, to moim domowym sposobem są krople. najtańsze Xylometazolin to jakieś 5,50?
A jak juz się zaczyna miec ku końcowi i zatykać nos... wtedy to dopiero mozna dostac... no, mniejsza o to. wtedy to albo chrzan ze słoika - to akurat domowy sposób, wystarczą inhalacje :D - albo profesjonalniej - krople olbas. smierdza raczej niz pachna, tzn ja ich aromatu nie lubie, ale skuteczne są...
termofor > przechodzi po 7 dniach
gorąca herbata >przechodzi po tygodniu
znajdź kogoś z upierzem i zrób chałwę