Dołączam powoli do grona GOLowych emerytów
Ostatnio w modzie są wątki rocznicowe typu "18 lat na GOLu", także ja również chętnie dołączę się do tej tradycji świętowania. Oczywiście muszę to zrobić w innej formie, bo do takiego jubileuszu jeszcze muszę "trochę" poczekać. Ale w końcu nastała okazja, otóż dziesiątego dnia miesiąca, po tylu latach giereczkowej dyskusji, doczekałem się trzycyfrowej rangi przy profilu. Do forumowego emeryta nadal mi daleko, aczkolwiek można poczuć się staro.
Bo jeszcze całkiem niedawno przy pierwszych logowaniach nie mogłem ogarnąć jak to możliwe, że na gierkowym forum (w tamtym czasie temat nadal głównie dla młodych) większość forumowiczów to jakieś dorosłe prezesy z rankingami ponad 100 i 150. Jeszcze punkty nabijają się tylko raz na miesiąc, i to oczywiście pod warunkiem, że nie wkurzysz panów adminów, inaczej ci zabiorą. A najgorzej jak się z takim doświadczonym użytkownikiem pokłóciłeś, od razu było wiadome, że jako "juniorek" jesteś na przegranej pozycji. Dlatego tak bardzo lubiałem patrzeć jak ta liczba przy profilu rośnie.
Ranking rósł, rósł, i tak oto wbiła się setka. Mało porównując do innych, ale poświętuję sobie, bo nie wiadomo czy dociągnę do kolejnych jubileuszy. Niby tylko 10 lat, ale internet bardzo się zmienił od tego czasu. Coraz więcej frustracji, a coraz mniej radości w tym wszystkim. A następne lata nie wyglądają jakby się to miało zmienić. Ale dla paru wątków nadal warto tu wchodzić. I takich wątków nadal życzyć temu forum.
Czas zmienić stopień z Prymasa na Kardynała hehe.
taka prawda, ze GOL trzyma je włączone chyba tylko z sentymentu, takze wcześniej czy pozniej wszystkie nasze posty i rankingi pójdą do piachu....
No to ja też na tym koncie dołączę niedługo do tego grona. Ale jakby tak zliczyć wcześniejsze i to jak pierwszy raz tutaj zawitałem, to byłoby ponad 200 już.
Via Tenor
Gratuluję setki, może papież sobie walnąć setę teraz i stać się kardynałem
wątki rocznicowe typu "18 lat na GOLu"
Za 5 miesięcy robię kolejny wątek bo wyjdzie 20 lat a więc posłaniec boży może przyjść i jakąś mszę odprawić nawet
Via Tenor
Jak przeczytałem temat wątku to myślałem że kasujesz konto że wrzuciłem fotkę z wizyty u Ciebie jak byliśmy z kolegami.
Co ciekawe w podobnym okresie założyliśmy konto, tyle że Ty trochę wcześniej plus to ze dwa czy trzy lata temu pojechali mi kilka dobrych punktów po rankingu to też byłbym bliższy setki. Ale już niedługo, bo w przyszłym roku będę i ja.
Jesteś głową kościoła to musisz świecić przykładem, więc seta w pełni zasłużona.
PS pojechali Ci kiedyś po rankingu?
Nieee, żadnego usuwania konta. Początkowym celem mojej obecności tutaj było typowo odkrywanie i ocenianie gier i póki będę w coś grał, to nadal będę starał się tu pojawiać. Co prawda staram się te oceny zapisywać też gdzie indziej na wypadek gdyby rzeczywiście cała stronka padła, ale ani myślę się anonimizować. Poza tym gdzie indziej mógłbym się chwalić swoimi screenami:-P
A z tym rankingiem to sam nie jestem pewien. Kiedyś to sobie liczyłem i brakuje mi paru punktów, ale miałem kilka miesięcy absencji na samym początku gdy skończyły mi się gry do oceniania, więc wtedy mi się nie nabiły. Nigdy też nie dostałem maila od naczelnych naczelników, że przekroczyłem granice "grzechu", także prawdopodobnie nadal jestem czysty.
Jubileusz dosyć zagrożony. Jedna zła decyzja, jeden błąd i znowu wracasz do podstawówki ;p
Gratulacje i wielu więcej!
Dlatego obchodzony jest kilka dni później, dzięki temu mam trochę większe szanse, że przetrwam go nienaruszony.
Nie wiem z czego taka radość, w byciu starym waflem nie ma nic fajnego. Jak mój ranking zacznie zbliżać się do tej emerytalnej granicy, to co miesiąc będę się starał tak łamać regulamin, żeby tracić po jednym punkcie i tym sposobem nigdy nie przekroczyć setki. Forever young!
Ten jaki malkontent :>
Ogarnij się, Wrześniu, twoje posty to jeden z niewielu argumentów, który mnie przekonuje, by jeszcze tu wchodzić, dobrze bawisz towarzystwo, nie trać tego :P
Ja w tym roku w grudniu będę mógł legitnie kupować alkohol na swoje konto w stanach.
Gratulacje!
Ale pamiętaj - trzycyfrowy ranking to nic. Trzycyfrowe to trzeba mieć userid:D
Ciekawe ile kosztuje utrzymanie tego forum, może byśmy się zrzucili i prowadzili je po tym jak GOL je porzuci? :((
Ciekawe, że w wątku tylko 2 nicki z mniejszym rankingiem niż 100 :)
(dodałem komentarz, żeby sprawdzić swój)
ciekawe kto ma najwiekszy
edit.
No dobra, chyba wiadomo :D
https://www.gry-online.pl/users/#/admin/za3dc
ciekawe kto ma najwiekszy
Ale tak normalnie to nie ma jeszcze legitnego rankingu 300. Nawet Soul nie ma a jest dugi zaraz po założycielu forum ;)
Pytanie kto ma największy zaraz po nim, czyli kto pierwszy dobije prawdziwych 300 z grona zwykłych użytkowników.
Ale tak normalnie to nie ma jeszcze legitnego rankingu 300. Nawet Soul nie ma a jest dugi zaraz po założycielu forum ;)
Pytanie kto ma największy zaraz po nim, czyli kto pierwszy dobije prawdziwych 300 z grona zwykłych użytkowników.
Soul nie jest na 2 miejscu, ma 284 - https://www.gry-online.pl/users/soulcatcher/z22 , a przednim jest chociażby Adamus z 288 - https://www.gry-online.pl/users/#/adamus/z62d .
Pytasz, a wiesz. Goozys. ;)
Oj Marcia, ty dalej zaślepiona w duchu
Liczy się tylko konto istniejące z wysoką liczbą a nie osoba, która tu siedzi na kilku największą ilość lat.
Póki co
Soul nie jest na 2 miejscu, ma 284 a przednim jest chociażby Adamus z 288
Ok, czyli mamy wygranego? Pytanie tylko czym Soul podpadł, że stracił trochę rankingu, chyba że odpoczywał od forum kilka miesięcy.
Sulik to dobry chłop. Zawsze gdy zaczynam Fallout 2 to go biorę i trzymam do końca prawie. Tylko czasem pcha się pod lufę dzikus.
"Tylko czasem pcha się pod lufę dzikus" pamiętaj że to głosy w mojej głowie mi to nakazują
claudi
hihi ;) podoba mi się bardzo, że zwróciłeś się do mnie akurat tym zdrobnieniem mojego imienia, którego szczerze nienawidzę :P point for you ;)
Obserwuję ten wątek, ale widzę, że to jeszcze chwilę potrwa, więc dajcie znać jak już ustalicie, kto ma największy ;P
Jest jeszcze kolega, co ma w avku okładkę z M&M VI, ale nie mogę sobie przypomnieć nicku. Z tego co pamiętam to też ma wysoki poziom.

głosy w mojej głowie mi to nakazują
Kość dziadunia wskazuje drogę ku chwale!
claudi
hihi ;) podoba mi się bardzo, że zwróciłeś się do mnie akurat tym zdrobnieniem mojego imienia, którego szczerze nienawidzę
Czyli
Może zatem Martucha będzie ci się właśnie podobać skoro zdrobnienie jest fuj ;)
Tak btw ostatnio jak byłem w LIDLu to zrobiłem fotke czemuś Pikachu-podobnemu i na metce miało nazwę Marcia właśnie, czyli to imie tego stworka. Nie żebym nazywał cię przez tę zabawkę, robię czasem fotki fajnym rzeczom i pokazuję siostrzenicy czy jej czegoś nie kupić, ja to fajny wujek jestem :D

claudi
hihi ;) podoba mi się bardzo, że zwróciłeś się do mnie akurat tym zdrobnieniem mojego imienia, którego szczerze nienawidzę
Czyli Megera_ tak bardzo lubisz określenie Marcia jak ja claudi, no to wszystko na miejscu
Może zatem Martucha będzie ci się właśnie podobać skoro zdrobnienie jest fuj ;)

Hmmm. Mogłabym napisać wiele. Np że nie jestem aż tak czerwona. Albo że nie jestem pikachu-like. Ale takie różowe futro to jednak chciałabym mieć <3. No dużo rzeczy mogłabym napisać, ale skupię się jednak na pewnym obrazku, który doskonale ilustruje jak bardzo ludzie się czasem nie rozumieją ;)
PS. Fett prawdopodobnie ma wylew w tym momencie.
PPS. Oj Marcia, ty dalej zaślepiona w duchu
W dupie. Tam wolałabym być zaślepiona.
Via Tenor
No dużo rzeczy mogłabym napisać, ale skupię się jednak na pewnym obrazku, który doskonale ilustruje jak bardzo ludzie się czasem nie rozumieją ;)
Nie wiem jak ty ale ja wszystko rozumiem co akurat chcesz przekazać na tym forum. Dlatego zironizowałem, że oboje tak bardzo (nie)lubimy tych określeń zalatujących patronizowaniem. Zatem będzie Martucha haha albo to >>>
Ten mem ma z 15 lat, pamiętam jak go używałem i tam powinno być 'germański oprawca'
A moim zdaniem to forum ostatnio weszło w jakiś nowy etap agonii, ostatnie 2 miesiące i odpływ 11 kont Goozysa unaoczniły jak zła jest sytuacja. Nic ciekawego się nie dzieje, jeszcze bardziej drastyczny odpływ userów. Jak przez ostatnie lata widziałem oczywiście spadek popularności forum, ale nie miałem poczucia, że i moja przygoda z nim się niebawem skończy, tak w ostatnich tygodniach naprawdę nic się tu nie dzieje i zaczynam łapać ostrożny pesymizm
Gratulacje! To u mnie poziom 181. Mimo tego, że forum już nie jest takie jak kiedyś, to nadal codziennie tu zaglądam. To moje ulubione miejsce w internecie. Nie chciałbym, żeby kiedyś zniknęło.
Paaanie, ja już niedługo 2 z przodu ... niestety co raz rzadziej już tu zaglądam bo nie ma tu już nic ciekawego.
No niby spoko, też już trochę tutaj siedzę (też 18 lat) więc też sie dołączam do emerytów xd
O matko, za rok osiemnastka, kiedy to zleciało, za szybko.
Za rok 20 lat, właśnie mnie naszły refleksje ile się przez ten czas zmieniło, toć to kopa czasu. :o
Nie, to konto innego małego, którego swoją drogą już dawno nie widziałem na forum
nie nie, nie moje, a ja to mam z 10 gier na steamie najwyzej. zastanawia mnie czemu pytasz? :D
Moje pytanie wynika z faktu długiej nieobecności szukanej osoby. Mam go w znajomych na Steam od dawna a od 3 lat to konto się nie loguje. Zaraz będzie 1000 dni bo widać to w zakładce Znajomi.
Macie podobne nicki, z tym że jedno jest z A a drugie z B ale rocznik i wiek w nicku by się zgadzały, że obaj jesteście w tym samym wieku albo on był do niedawna.
Bo prócz opcji, że ktoś mu konto ukradł to pozostaje jeszcze... wiadomo co.
Miałem to pisać, jak 89 to rocznik, to taki wiek, żeby się życiem powaznym zająć, zdarza się ze niektórzy odstawiają gierki, bo żona, chałupa, dzieci, czasu tak mało, że szkoda cokolwiek odpalać.
Chociaż w sumie z drugiej strony też długi czas jestem zalogowany offline i znajomi podejrzewam, że widzą, że byłem z 500 dni temu? Bo nie widzę listy znajomych, gdy jestem offline.
. A najgorzej jak się z takim doświadczonym użytkownikiem pokłóciłeś, od razu było wiadome, że jako "juniorek" jesteś na przegranej pozycji.
hehe :)) bo 'doświadczeni tu na forum mają zawsze rację" , broń Boże mieć inne zdanie , czy wyrazić inne poglądy.
Setki w rankingu Gratuluję :]

A ja podtrzymuję swój pogląd z posta numer [17], agonia trwa i co gorsza postępuje, codziennie zaglądam na forum, ale tutaj się praktycznie - poza komentarzami do gier - nie pojawia już nic ciekawego, co można by było sobie poczytać albo podyskutować.
Jasne, mocno przesadzone wieści o śmierci forum GOL-a to ja słyszałem od 2010 roku, ale tutaj naprawdę ostatnio się nic nie dzieje, zero ciekawych tematów.
Jak to tak będzie wyglądało dalej (już nawet nie musi postępować), to tacy zwykli forumowicze jak ja (którzy wchodzą tu na forum, a nie dla newsów) naprawdę niebawem odpadną...

Jak to tak będzie wyglądało dalej (już nawet nie musi postępować), to tacy zwykli forumowicze jak ja (którzy wchodzą tu na forum, a nie dla newsów) naprawdę niebawem odpadną... - >
A tak poważnie, ja to mam na odwrót, teraz praktycznie wchodzi się tylko dla newsów, czasami coś się poczyta na forum, ale też już właśnie tematów za dużo nie ma.
No, troche lipa. Fora chyba faktycznie zdychają. Najgorsze, że dla boomerów ciężko o alternatywę.
Precież w pl zostało tylko kilka for (forów?) więc nie ma się co oszukiwać, że forum gola przetrwa,nawet po tych zmianach. Kula śnieżna już dawno leci. A nawet jeśli przetrwa, to kosztem setek spamowych newsów, i generycznych ai wiadomości. I koniec końców człowiek i tak nie będzie miał tu ochoty wchodzić.
Szok i niedowierzanie, na forum o grach dyskutują o grach? Co to za herezja? Widzę że Moher coraz bardziej odklejony, wątki polityczne coraz rzadziej podbijane to chłop depresji dostaje.
WolfDale, skoro tak często się do tego odnosisz, to czy moglbys wrzucić 5 wątków z tego roku na temat polskiej polityki, w których się wypowiadałem?
A może listę wszystkich moich postów z wątków dobra zmiana?
Podpowiem, że jest cały jeden w ostatniej dekadzie, ale fajnie by było patrzeć jak próbujesz szukać https://www.gry-online.pl/forum/dobra-zmiana-nadchodzi-rewolucja-od-czarnego-zlota-do-brunatnej-k/z910021ad?PAGE=2#post0-16821977
Bohatersko demontujesz chochoła, który istnieje tylko w twojej głowie
Prawie nigdy nie zaglądam do wątków politycznych choć czasem się zdarza zostawić jakiś wpis, ale Twoje zdziwienie że na forum o grach dyskutuje się o grach po prostu mnie rozłożyło. Nie będę nic szukał, bo nie śledzę Twoich postów. Ale jak widać mylnie wrzuciłem Cię do jednego wora politycznego z innymi skoro tak twierdzisz bo te wątki mają tutaj duże branie, więc podmień sobie to na inne wątki gdzie się wpisujesz żeby się zgadzało z Twoim ubolewaniem że na forum o grach dyskutują o grach.
Tak czy owak, to nigdy nie było forum o grach, tylko forum dla graczy. Teraz to też nie jest forum o grach, tylko forum, w którym internauci piszą w komentarzach redaktorom, że są głupi, bo im się nie podoba temat newsa
Zgadza się że jest to forum dla graczy, a graczy najbardziej interesują gry i to ich przyciąga głównie do tego forum. Ja też jestem głównie tutaj z tego powodu, bo interesują mnie gry. Gdyby to było wedkarstwo-online.pl to w życiu bym tutaj konta nie założył. Natomiast że pojawiają się tutaj inne wątki jest spoko bo też biorę w nich udział, ale gry są głównym motorem napędowych tego forum.
Gratki! Obyś dotrwał i do kolejnej setki :D. Pamiętam jak zakładałem tu pierwsze konto i czułem się obco. Nie potrafiłem zachować się jak reszta (pewnie dlatego, że ja miałem jakieś 11 lat, a reszta prędzej 30 xD). Później założyłem te i już starałem się wtopić w otoczenie :P. Czekam na swoją 100kę i podziwiam tych którzy udzielają się tu od niepamiętnych czasów.
Ma ktoś piać z zachwytu że masz level 100? Są tu tacy co mają level 180 a nawet 300 i nikt nie pieje z zachwytu bo to nie kolega. Dlatego jestem za likwidacją plusów i minusów (bubli) gdyż to niczemu nie służy a jedynie wypaczaniu tego forum. Za co tu 3 plusy dostał? Bo kolega? Można ale czemu to ma służyć? Promowaniu postów o tak zwanym niczym? O pupie maryni ewentualnie.
No wiesz, od samego początku natrafiałem na twoje odwieczne marudzenie pod wszystkimi newsami związanymi z American i Euro Truckiem oraz pod podobnymi jubileuszowymi wątkami (byłem pewien, że i tu wpadniesz), także te parę plusików jest jakąś tam nagrodą za te lata udręki.
Aczkolwiek moja stówa niknie przy twoim 180, bo to cud, że ktoś chce jeszcze z tobą dyskutować, moją listę ignorów okupujesz już od długich lat. Także możesz poczuć się kultową postacią tego forum, drugiego takiego usera ciężko znaleźć.
Tu się ogromne chamstwo zalęgło na tym forum. Za oszczerstwa i wyzwiska od buców jeszcze plusika wyłapał. Proponuję jeszcze dla tego chamiska gwiazdkę dać za wartościowy post. DNO, WODOROSTY I 3 METRY MUŁU. Jak to jest polskie społeczeństwo to wstyd mi gdzie ja się urodziłem, miałem pecha się wśród takich urodzić, takich czy owakich nazwijmy ich bo jakich to nie wiem.
Ale póki chamstwo będzie miało do dyspozycji taki system jak plusika z kapelusza przyznawane za wyzwiska drugiego póty to będzie tak funkcjonowało. Dlatego dla dobra tego forum jestem za likwidacją tego patologicznego narzędzia.
Co chamie wyzywający od buców? Zamilkłeś nagle, a kozak byłeś jeszcze niedawno. Prawda boli.

Tu nie o papieża chodzi, a o jego asystentki i ich życie duchowe. Ja byłbym się nie czepiał tylko brał przykład.