Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: Dołączam powoli do grona GOLowych emerytów

18.09.2025 21:01
papież Flo IV
👍
1
2
papież Flo IV
100
Kardynał

Dołączam powoli do grona GOLowych emerytów

Ostatnio w modzie są wątki rocznicowe typu "18 lat na GOLu", także ja również chętnie dołączę się do tej tradycji świętowania. Oczywiście muszę to zrobić w innej formie, bo do takiego jubileuszu jeszcze muszę "trochę" poczekać. Ale w końcu nastała okazja, otóż dziesiątego dnia miesiąca, po tylu latach giereczkowej dyskusji, doczekałem się trzycyfrowej rangi przy profilu. Do forumowego emeryta nadal mi daleko, aczkolwiek można poczuć się staro.
Bo jeszcze całkiem niedawno przy pierwszych logowaniach nie mogłem ogarnąć jak to możliwe, że na gierkowym forum (w tamtym czasie temat nadal głównie dla młodych) większość forumowiczów to jakieś dorosłe prezesy z rankingami ponad 100 i 150. Jeszcze punkty nabijają się tylko raz na miesiąc, i to oczywiście pod warunkiem, że nie wkurzysz panów adminów, inaczej ci zabiorą. A najgorzej jak się z takim doświadczonym użytkownikiem pokłóciłeś, od razu było wiadome, że jako "juniorek" jesteś na przegranej pozycji. Dlatego tak bardzo lubiałem patrzeć jak ta liczba przy profilu rośnie.
Ranking rósł, rósł, i tak oto wbiła się setka. Mało porównując do innych, ale poświętuję sobie, bo nie wiadomo czy dociągnę do kolejnych jubileuszy. Niby tylko 10 lat, ale internet bardzo się zmienił od tego czasu. Coraz więcej frustracji, a coraz mniej radości w tym wszystkim. A następne lata nie wyglądają jakby się to miało zmienić. Ale dla paru wątków nadal warto tu wchodzić. I takich wątków nadal życzyć temu forum.
Czas zmienić stopień z Prymasa na Kardynała hehe.

18.09.2025 21:04
Mutant z Krainy OZ
👍
2
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
266
Farben

Oby forum stalo na tyle dlugo, bys dociągnął do drugiej setki.

18.09.2025 21:10
[Gammorin]
3
odpowiedz
[Gammorin]
98
N7

No to ja też na tym koncie dołączę niedługo do tego grona. Ale jakby tak zliczyć wcześniejsze i to jak pierwszy raz tutaj zawitałem, to byłoby ponad 200 już.

18.09.2025 21:14
claudespeed18
4
odpowiedz
1 odpowiedź
claudespeed18
218
Call me Snake

Via Tenor

Gratuluję setki, może papież sobie walnąć setę teraz i stać się kardynałem

wątki rocznicowe typu "18 lat na GOLu"

Za 5 miesięcy robię kolejny wątek bo wyjdzie 20 lat a więc posłaniec boży może przyjść i jakąś mszę odprawić nawet

post wyedytowany przez claudespeed18 2025-09-18 21:14:21
18.09.2025 22:33
WolfDale
😊
4.1
WolfDale
89
~sv_cheats 1

Chcesz Kolegę zdegradować?

18.09.2025 21:19
Widzący
👍
5
odpowiedz
Widzący
252
Legend

No i pięknie.
Powinieneś coś dostać od GOLa, (oby nie po rankingu).

18.09.2025 22:30
WolfDale
😃
6
odpowiedz
1 odpowiedź
WolfDale
89
~sv_cheats 1

Via Tenor

Jak przeczytałem temat wątku to myślałem że kasujesz konto że wrzuciłem fotkę z wizyty u Ciebie jak byliśmy z kolegami.

Co ciekawe w podobnym okresie założyliśmy konto, tyle że Ty trochę wcześniej plus to ze dwa czy trzy lata temu pojechali mi kilka dobrych punktów po rankingu to też byłbym bliższy setki. Ale już niedługo, bo w przyszłym roku będę i ja.

Jesteś głową kościoła to musisz świecić przykładem, więc seta w pełni zasłużona.

PS pojechali Ci kiedyś po rankingu?

post wyedytowany przez WolfDale 2025-09-18 22:40:57
19.09.2025 00:08
papież Flo IV
6.1
papież Flo IV
100
Kardynał

Nieee, żadnego usuwania konta. Początkowym celem mojej obecności tutaj było typowo odkrywanie i ocenianie gier i póki będę w coś grał, to nadal będę starał się tu pojawiać. Co prawda staram się te oceny zapisywać też gdzie indziej na wypadek gdyby rzeczywiście cała stronka padła, ale ani myślę się anonimizować. Poza tym gdzie indziej mógłbym się chwalić swoimi screenami:-P
A z tym rankingiem to sam nie jestem pewien. Kiedyś to sobie liczyłem i brakuje mi paru punktów, ale miałem kilka miesięcy absencji na samym początku gdy skończyły mi się gry do oceniania, więc wtedy mi się nie nabiły. Nigdy też nie dostałem maila od naczelnych naczelników, że przekroczyłem granice "grzechu", także prawdopodobnie nadal jestem czysty.

18.09.2025 23:08
M@co
7
odpowiedz
2 odpowiedzi
M@co
130
Krzywda

Jubileusz dosyć zagrożony. Jedna zła decyzja, jeden błąd i znowu wracasz do podstawówki ;p

Gratulacje i wielu więcej!

19.09.2025 00:18
papież Flo IV
😜
7.1
papież Flo IV
100
Kardynał

Dlatego obchodzony jest kilka dni później, dzięki temu mam trochę większe szanse, że przetrwam go nienaruszony.

19.09.2025 00:19
Megera_
😉
7.2
Megera_
153
Furia

Stary, no weź, nie odbierajmy "dzieciakowi" radości :) Brawo brawo dla papieżu, nie utopił się w tiktokach tylko normalnie idzie w oldskul i pisze na forumiku. Ba, dobrze pisze. Takich dziecków to już ze świecą szukać.

18.09.2025 23:19
mrgiveman
8
odpowiedz
mrgiveman
117
Kadett

Obawiam się, że do drugiej setki nie dociągniemy :D

19.09.2025 00:44
Wrzesień
9
odpowiedz
Wrzesień
72
Idiot Doom Spiral

Nie wiem z czego taka radość, w byciu starym waflem nie ma nic fajnego. Jak mój ranking zacznie zbliżać się do tej emerytalnej granicy, to co miesiąc będę się starał tak łamać regulamin, żeby tracić po jednym punkcie i tym sposobem nigdy nie przekroczyć setki. Forever young!

19.09.2025 00:47
hopkins
😉
10
odpowiedz
hopkins
228
Zaczarowany

100 rankngu, a Legenda jeszcze nie wbitą. Pump those numbers up!

Forum: Dołączam powoli do grona GOLowych emerytów