Witam,
Potrzebuję pomocy w dobrze drugiej kości ram do laptopa. Mianowicie posiadam już zamontowaną jedną kość o pojemności 4GB - i tu pojawia się problem ponieważ nie wiem jaką dokupić drugą kość aby dobrze z sobą współpracowały (druga kość ma być również 4GB). Sprawdziłem programem CPU-Z RAM jednak nie wiele mi to mówi i nie wiem czego powinienem szukać.
Jeżeli załączony screen nic nie mówi to proszę o wskazówki jak sprawdzić parametry, do których należy dobrać kość.
edit.
Czy w moim przypadku dało by się tak dobrać ram aby pracował w systemie Dwukanałowym ( dual channel )
Z góry dziękuję za pomoc.
SODIMM PC10600 aka DDR3 1333Mhz. Kupujesz dodatkowe 4GB, wkładasz do laptopa i wsio.
Czyli podsumowując - nowy RAM musi być z tej samej firmy co obecny zamontowany w laptopie ? Oraz czy jeżeli kupie powiedzmy z tej samej firmy i też 4GB to będą one działać w systemie dwukanałowym ?
Rozumiem czyli wystarczy, że kupie DDR3 1333Mhz tak jak napisał Thun i wszystko będzie śmigać.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
firmy nie musi byc tej samej, parametry musza byc te same jesli chcesz dual i tyle