Dobry rpg
Witam, szukam ciekawego rpg przy którym naprawdę będę mógł spędzić trochę czasu i nie znudzi mi się szybko. Komp jest do wszystkiego. Tylko proszę nie piszcie o tych gunwach typu srajrim bo to nie powinno zaliczać się do rpg bo jest zbyt nudne i nie wiem czym ludzie się tak zachwycają. Grałem w podstawowe klasyki: baldursy, fallouty, gothic, wieśki, risen, morrowind, sacred, diablo (tu juz bardziej hack n slash ale takie też mogą być), planescape, icewind, lionheart, vampire, neverwinter, soulsy i dragon Age. Proszę dajcie coś bo się nudzę ;).
Zacznijmy od tego, że "Srajrim" to najlepszy RPG jaki jest. No przynajmniej dla mnie.
A co do gier:
https://www.gry-online.pl/gry/pc/
[6] - Dobra już nie dissuj tej gry bo mi niedobrze się robi :-/
Wiedźminy
Pillars of Eternity
Divine Divinity/Beyond Divinity/Divinity/Divinity Original Sin
Arcanum
NWN2
Napisałem że diablo to hack n slash. Dobrze niech każdy gra w co lubi ale jak widzę pierwszą lepszą topke i na 1 miejscu skyrima to płakać mi się chce. Te same lokacje ci sami przeciwnicy. Wchodzę do 1 lepszego dungeonu o ile można to tak nazwać i widzę truposze, czasami znajdzie się jakaś ściana z krzykiem czy jak to się tam nazywało i na końcu skrzynka z itemami.
Od siebie polecam oba Drakensangi, choć część druga jest znacznie lepsza. Oprócz tego rewelacyjne ARX Fatalis, świetne Divinity II (najlepiej wersja The Dragon Knight Saga), Summoner, Legend of Grimrock, Lords of Xulima.