witam
moje senki z serii 220 wyziewają ducha i słucham czegoś nowego z dobrym odcięciem tła i jak najbardziej realistycznym odzwierciedleniem dźwięku. przeznaczenie to winyle oraz cda bo nie zawsze mogę w domu słuchać tego na co mam ochotę
audiofilski high end mnie nie interesuje, bo mnie nie stać po prostu
macie jakieś przyzwoite propozycje?
1k pln to naprawdę za dużo a 100 pln to śmieszna kwota. myślę, że jak będzie po środku to jestem w stanie budżet domowy na nie naciągnać
Moze Sennki HD-380, albo troche drozsze Shure 840 lub Audiotechnica M50? Moze tez byc cos nowszego lepszego, najlepiej gdybys zapytal na www.audiohobby.pl, albo zwyczajnie tam poczytal. Wazne tez do czego bedziesz te sluchawki podpinal.
Jak wyżej- idąc po kosztach, najlepsze IMO będą HD380 pro - bardzo fajne słuchawki.
W lżejszych gatunkach muzyki sprawdzą się też Audio-Technica ATH-AD500- musisz się jednak liczyć z tym że mają bardzo subtelny bas- czasem odnosi się wrażenie że aż za subtelny.
Za trochę większą kwotę, godne zainteresowania są Sennki HD598, których jestem posiadaczem, i Beyerdynamic DT990 Pro- te jednak wymagają mocnego wzmacniacza i nie wiem czy Twój onkyo je dobrze wysteruje.
Jak lubisz brzmieniowe "eksperymenty" sprawdź też Grado SR60.
co to za eksperymenty z tymi grado?
AT mi średnio odpowiadają bo mam wrażenie, że tonacje są niewyważone i górują środkiem
muszę się przejechać do sklepu i posłuchać te DT990 oraz Senki 380 oraz 598
PrzemoDZ --> Wszystko co wymieniles to sluchawki otwarte, a tygrysek szuka czegos "z dobrym odcięciem tła" - ja przynajmniej zrozumialem, ze chodzi mu o zamkniete.
jak otwarte to troszkę dolina, bo chciałbym jednak odseparować się w dwie strony od tła
O! Rzeczywiście, nie doczytałem że chce zamknięte. Mea culpa.
W takim razie może DT770 Pro lub faktycznie któreś z Shure'ów.
Według mnie dobre słuchawki to SteelStries 2k (jakaś taka nazwa ) . Albo moje słuchawki Creative Fatal1ty Pro Gaming