Do właścicieli Logitech G510
Mam pytanie do właścicieli klawiatury Logitech G510 (lub pokrewnych jej G15 i G19): czy klawiatura ta jest warta kupowania? Czy dobrze się na niej gra? Proszę o opinie o tej klawiaturze (w końcu 400 zł na drzewach nie rośnie, a nie chiałbym, żeby te pieniądze poszły w las).
Fajna ale....
Wszystko jest fajnie. W miarę płynne klawisze wyświetlanie informacji o serwerze itd. Schody zaczynają się gdy chce się ułożyć profil do gry która nie posiada gotowego profilu z Logitech-a (a takich gier jest mało) tak jak widać tow grze Battlefield BC2 odnośnie informacji o serwerze. Brak klawisza przejścia pomiędzy wyborem gniazda słuchawkowego w klawiaturze a kartą dźwiękową w komputerze. Wykonanie przełącznika joystic (wydaje się być za swobodny) co zdaje się być niedopracowane czy nawet zrobione na zasadzie "masz i odwal się". Dla nocnych marków tylko białe podświetlenie klawiszy zdaje egzamin przy innym dochodzi do efektu oczopląsu lub dezorientacji. Największym i niewybaczalnym błędem w Logitech G510 jest fakt że, występuje brak możliwości wejścia do BIOS-u. Znaczy to że puki komputer nie załaduje systemu operacyjnego klawiatura jest TOTALNIE MARTWA co daje do myślenia czy Logitech nie schodzi na psy? Wiem że moja ocena jest bardzo surowa ale, należy pamiętać że nie opisujemy tu klawiatury firmy klawiatura ale produkt firmy która czuje się liderem jeśli chodzi o gadżety dla graczy i tak chce być postrzegana. Do tego ma na uwadze fakt że produkty Logitech-a do najtańszych nie należą a logo firmy dominującej w danej dziedzinie MUSI coś zapewniać (tj., jakoś i precyzję w każdym detalu).
Zalety produktu
-Miękka i cicha praca nawet klawisza SPACE.
-Duże możliwości oprogramowania.
-Świetnie dopasowane gotowe profile.
-Znakomita reakcja klawiszy.
-Białe podświetlenie świetnie zdające egzamin podczas nocnych szarży.
Wady produktu
-Wykonanie przełącznika joystic (budzi zastrzeżenia).
-Mało gotowych profili gier (to produkt dla graczy).
-Klawisze w profilach podpisane po angielsku (Czy muszę go znać? Gry kupuje z instrukcją po POLSKU).
-Brak możliwości przełączania pomiędzy gniazdem w klawiaturze a katą dźwiękową (Często by się to przydało a to w końcu klawiatura z gadżetami).
-Brak możliwości wejścia do biosu przy uruchamianiu komputera (Karygodne niedopatrzenie).
-Stosunek ceny do minusów (Jednak od tej firmy oczekuje się doskonałości).