Do Lemur80
odpaliłem jg2 ale nie wiem jaka dr na początek, szukałem na necie ale nic konkretnego nie ma, tylko opisy ogolne postaci, mozesz cos doradzic?
niestety musze zakladac watek bo nie ma PW
Nie możesz zapytać normalnie, że masz problem z Jagged Alliance? Na pewno na forum jest wiele osób, które mogą Ci pomóc. Tylko tak komplikujesz sprawę :P
zaraz by bylo, "trudno poszukać?" itp itd
juz znalazlem strone https://jagged-alliance.pl/artykul159/tworzenie-postaci-w-imp/ ale sa ogolne informacje tylko

wymodzilem cos takiego na swoja postac moze byc?
edit
sprobowalem wlaczyc i dupa dupa dupa, chodza tylem WTF?????
@tadzikg
Ja nie jestem żadnym specjalistą od JA, ostatni raz w dwójkę grałem na poważnie pewnie z 14-16 lat temu:-D
No ale skoro już mnie przywołałeś to postaram się pomóc:-)
Zacznę od tego gdzie możesz szukać informacji, są dwie polskie strony poświęcone tej serii, jedna to Liberate Arulco, a druga to wymieniona przez Ciebie Jagged Alliance Center. Na podstronie wp.pl poświęconej grom znalazłem też poradnik do tej gry, nie wiem czy jest coś wart ale nie szkodzi przeczytać. Radzę też poczytać co nie co na forach tamtych stron, na pewno dowiesz się czegoś cennego.
Tu masz np. informacje o ważnych statystykach i tym jak stworzyć postać:
http://jaggedalliance.pl/arch/art007.htm
Tak jak sugeruje ten poradnik, inteligencję daj na maksimum (czyli 85). Postać będzie się wtedy szybciej uczyć i szybko podbijesz te umiejętności które są potrzebne.
Na początku wybieraj tanich najemników, maksimum 3. Najlepiej żebyś w miał w ekipie lekarza, strzelca i mechanika. Dopiero znacznie później będziesz mógł postawić na najdroższych mega-killerów.
Tu masz np. dyskusję o ulubionych składach:
EDIT: Kto chodzi tyłem, postacie? Moonwalk, lol:-D Mógłbyś jakoś bardziej szczegółowo opisać to co się dzieje?
EDIT#2: Dobra znalazłem, wciśnięcie klawisza alt powodu że najemnik chodzi do tyłu lub na boki.
5 ok thx
co do problemu z chodzeniem to daje normalnie zeby szedl, a postacie zapierniczaja tylem przez co sa plecami do wroga
No to tak jak pisałem, wciśnij "alt".