Mam pytanie, dlaczego na PS3 jest mniej gier po polsku niż na inne platformy (X360,PC) np.Battlefield: Bad Company 2, Saints Row: The Third, Mass Effect 2 ?
Może ze względu na napęd blu-ray koszta są większe, albo praca z tym plikami sprawia więcej kłopotów.
nie chce im się
Nie mogą troszkę więcej nad tym popracować? Wtedy wzrosła by im sprzedaż.
[5]
I tak tego maila nie przeczytają.
Bo Xbox w Polsce się sprzedal wiec i gry lepiej sie sprzedaja, na ps3 sie nie oplaca.
Nie rozśmieszajcie mnie. Na PS3 jest jak na razie najwięcej gier po Polsku (nie licząc PC bo tam to są spolszczenia chyba do kazdej gry). I PS3 jest najlepiej sprzedającą konsolą w Polsce. Xbox ma wiecej sprzedanych na świecie konsol, powód = Ameryka = Burgery przed TV. Ale i tak niedługo PS3 przegoni xboxa a jest o 1 rok mlodsze.
W stanach Xbox corocznie sprzedaje się lepiej, tak samo w UK a jesli chodzi o gry to czasami sprzdaja sie one kilkukrotnie lepiej, bo wiele osob kupilo ps3 tylko dla br, kiedy cenowo bylo najtanszym odtwarzaczem.
<wącha>...Śmierdzi mi tu xboxem...
No nie wiem. Będę strzelał - bo maszyna marketingowo-developerska microsoftu wspolpracująca z develeoperami gier na ich konsole chce uwzględnienia polonizacji w produkcjach na xbox360 gdyz uznali ze Polska to dla nich wazny rynek zbytu?
Sony naprzyklad uznal inny kraj za wazny rynek zbytu i tam ich maszyna marketingowo-developerska kieruje starania by dany kraj miał pełną obsługę w ojczystym języku.