Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Disciples 3 - Rebirth Problem

08.07.2013 22:59
1
Gothai
2
Junior

Disciples 3 - Rebirth Problem

Hej mam pewien problem, a właściwie 2(i mam nadzieje że mi ktoś z nim pomoże). Otóż przeszukałem cały internet(tak mi się wydaje :D ) i nie mogę znaleźć odpowiedzi na te pytania :
1. Planuje kupić D3 złotą edycję(te z podstawką i dodatkiem) i nie wiem czy warto
2. Z kumplami gramy w D2 nie wiadomo ile(jest nas 4 i każdy ma swoją ulubioną rasę która pojawiła się w 3 podstawce) + brakowało mojej , która pojawiła się w dodatku ale słyszałem, że się nie da nimi grać w trybie hot seat (!!!) i tu rodzi się pytanie : Słyszałem o edytorze do Disciples 3 i czy nie da rady zrobić tam mapy właśnie na 4 , z tymi 4 zamkami (grywalnymi!) ? Bo chcieliśmy pograć w stare, klasyczne gry w nowej odsłonie i ta właśnie nas zaciekawiła.
Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję

25.10.2013 09:17
2
odpowiedz
sb8gapi
5
Junior

Witaj
Raczej proponuje zakup Disciples Reincarnation (Rebitrth) niż Discipłes Złota edycja a czemu to zapraszam na forum:
[link]
Ogólnie polecam poczytać forum, bo jest tam wiele ciekawych informacji.
Grę można kupić na Muve Digital.
Co do map i edytora to można stworzyć nowa mapkę lub edytować istniejące.
Na forum, które podałem są mapki do Disciples Reincarnation, spolszczenie, mody i inne przydatne rzeczy.

25.10.2013 09:20
DanuelX
3
odpowiedz
DanuelX
82
Kopalny

ODRADZAM - D3 to zwykłe popłuczyny po poprzednich częściach. Radzę nadal grać w D2. A jeśli szukacie czegoś nowego to np polecam to: https://www.gry-online.pl/gry/warlock-master-of-the-arcane/z42d8f#pc Do wyrwania za grosze w różnych promocjach.

25.10.2013 10:20
WrednySierściuch
4
odpowiedz
WrednySierściuch
108
No gods no masters!

[2]
jak rany, nie mogles napisac tutaj?
sb8gapi ma racje - jak juz grac w Disciples 3 to tylko w Reincarnation - jest to calkowicie nieznana najnowsza wersja, nie tylko laczaca podstawke i dodatek - co ZNACZNIE przebudowujaca dynamike/balans rozgrywki, dodajaca rozne pierdoly i rozliczne patche.
Roznica taka jak miedzy Divinity 2:Ego Draconis a Divinity 2:Dragon Knight Saga

Oczywiscie nawet taka ulepszona wersja rozni sie bardzo mocno od poprzedniej czesci cyklu (Disciples 2) przez co jest to gra dosc znienawidzona
Ja osobiscie nadal mam nadzieje ze powstanie czesc 4 :p

Link do strony sklepu - btw ta wersja jest ULTRA rzadka, praktycznie w sklepach anglojezycznych widzialem ja tylko na GamersGate - ktore specjalizuje sie w sprzedazy jakichs niszowych//nieznanych gier z Rosji (np Precursors)
http://muve.pl/digital/strategiczne/disciples-reincarnation-pc-digital/7037

DanuleX
- od kiedy Divinity jest podbne do Warlocka? Jak juz to polecaj Kings Bounty :D
Warlock byl juz w bundlu za bodaj 1$

25.10.2013 11:10
DanuelX
5
odpowiedz
DanuelX
82
Kopalny

A od kiedy Kings Bounty jest podobny do DIVINITY (chyba miało być disciples?) - nie mówiąc już o tym że OP chce grać z kumplami - a o to raczej ciężko w KB.

Forum: Disciples 3 - Rebirth Problem