1. Cyberpunk 2077
2. Spider-Man: Miles Morales
3. Microsoft Flight Simulator
4. Half-Life: Alyx
5. The Last of Us 2
6. Demon’s Souls
7. DOOM Eternal
8. Ori and the Will of the Wisps
9. Minecraft (z RTX)
Trochę pomieszałbym kolejność, ale chyba się zgadzam - nie kojarzę innej gry którą chciałbym na tej liście. Moja wersja wyglądałaby mniej więcej tak:
1. Cyberpunk 2077
2. Microsoft Flight Simulator
3. Miles Morales
4. Demon's Souls
5. The Last of Us 2
6. Half-Life: Alyx
7. DOOM Eternal
8. Ori and the Will of the Wisps
9. Minecraft (z RTX) - ta gra nie zasługuje na wyższe miejsce, ale na liście musiała się znaleźć
No po chwili zastanowienia przed Half-Life: Alyx wepchnąłbym jeszcze FF 7 Remake.
Morales na drugim miejscu xD ta gra wyglada tak samo jak Spider-man z 2018, tyle ze ma RT
Cyberpunk wyglada super, ale w nielicznych momentach, w wiekszosci przypadkow wyglada jedynie dobrze
Na mnie najwieksze wrazenie zrobilo The Last of Us Part II i Ghost of Tshushima, potem dałbym Valhalle, Mafie, Cyberpunk i RE3 Remake
Alyx ma fajna grafike.. Jak na VR, Eternal? To mnie totalnie dziwi, chyba za 60 fps
Miles chyba właśnie za RT dostał(chociaż inne rzeczy też podobno poprawili). Eternal mi się podoba ale, że residenta nie ma na liście to trochę dziwne, bo gra jest śliczna
Czyli czekaj. Minecraft z gownografika ci nie przeszkadza, ale wysmiewasz Moralesa bo 'wyglada tak samo, ale ma RT' xD?
Przeciez Minecraft z dokladnie TEGO SAMEGO powodu zajal miejsce jakie zajal.
Nie wyglada jak spider man 2018 z RT.
Dla ułatwienia, zobacz porównanie Spider Man Remastered na PS5 vs PS4 Pro. Różnice w Miles Morales są podobne. https://youtu.be/o2HrOxwH0_Q
Nie no wyglada trochę lepiej nawet bez rt, bo sam w to gram na ps4 i wydaje mi sie, ze np. Modele postaci, wygladaja troche lepiej
Miasto tez, ale tutaj zastanawiam sie czy to nie kwestia tego, ze w morales jest zimowa otoczka
Nie najładniejszych, tylko z najlepszą grafiką. To nie jest to samo. (Pseudo)fotorealizm się starzeje. Dobra stylistyka jest ponadczasowa. W tym rankingu 1 i 2 powinny mieć Ori i Minecraft. DF to typki od technologii, nie sztuki.
Na mnie zdecydowanie największe wrażenie zrobił Cyberpunk. Ponad 30 godzin i wciąż podziwiam.
Na drugim miejscu stawiam Valhallę.
W sumie to największe wrażenie zrobilo na mnie w tym roku... Dlc do Gears 5. Niby Gears 5 miało już ulepszenia do Xbox series s/x ale to właśnie to DLC jest większym przeskokiem niż te ulepszenia do podstawki Gears 5. Na drugim bym dał tlou2, na 3 valhalle na 4 residenta a na 5 być może doom.
W cyberpunka, MFS, mm, ds nie grałem