Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: Deus Ex: Bunt Ludzkości - Brakujące Ogniwo (jak kupić na Steam?)

RPG
22.03.2014 11:22
Irek22
1
Irek22
165
Legend

Deus Ex: Bunt Ludzkości - Brakujące Ogniwo (jak kupić na Steam?)

Jak w tytule.

Kiedy w wyszukiwarce Steama wpisuję odpowiednią frazę (Deus Ex: Human Revolution, Missing Link itp.), to wyskakuje mi tylko Director's Cut, a Director's Cut kupować nie chcę.
Kupiłem edycje z PKK i jest tam napisane, że aby zakupić to DLC po prostu powinienem wpisać kod zamieszczony na instrukcji. Problem w tym, że w Steamie w ogóle nie ma (albo ja nie mogę znaleźć) tego DLC. Ktoś ma pomysł co z tym fantem zrobić?

Dodam tylko, że z np. Alanem Wakiem - też z PKK - nie ma żadnego takiego problemu bo jest i podstawka i DLC American Nightmare. Obie gry widnieją w bibliotece jako osobne produkcje i z tego, co wiem tak samo powinno być z Human Revolution i Missing Link.
Usunęli to DLC do Deus Exa czy co?

22.03.2014 12:08
2
odpowiedz
zanonimizowany939625
53
Generał

Czy więc wpisałeś ten kod z pudełka? Bezpośrednio na Steam już jest tylko wersja DC. Na innych stronach jeszcze może być stara edycja z rozbiciem na DLC. Na GMG np. dalej można tak kupić:

http://www.greenmangaming.com/s/pl/en/pc/games/action/deus-ex-human-revolution-the-missing-link/

22.03.2014 12:46
Irek22
3
odpowiedz
Irek22
165
Legend

Jeszcze nie wpisałem bo - jak wspomniałem - nie mogłem tego DLC znaleźć na Steamie. Myślałem, że ten kod dotyczy tylko Steama, skoro z podstawką nie było problemów.

Z tym że ja nie chcę kupować tego DLC z żadnego Greengaman Gaming. Chcę po prostu wykorzystać kod, który dostałem wraz zakupem PKK i nie ponosić żadnych dodatkowych kosztów.
Jest możliwość wpisania tego kodu na tym Greenamnie (nigdy tam nie kupowałem i nawet nie jestem zarejestrowany) tak, żeby dodatkowo nie płacić? (25 zł to niemal tyle, ile dałem za PKK: podstawka + DLC, a tę edycję kupiłem właśnie ze względu na DLC)

22.03.2014 12:53
nagytow
4
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

O czym ty mowisz? Albo chcesz kupic gre albo chcesz aktywowac kod, to dwie rozne rzeczy. Kupic sie nie da, dodatek zostal usuniety ze sklepu Steam. Jak masz kod to go aktywuj z poziomu klienta Steam (+DODAJ GRE w lewym dolnym rogu).

22.03.2014 13:00
5
odpowiedz
zanonimizowany939625
53
Generał

Dokładnie. Skoro masz kod to go aktywuj i DLC się pojawi. To, że nie ma go w sklepie Steam nie znaczy, że nie możesz aktywować kodu z innego źródła.

22.03.2014 13:02
Irek22
6
odpowiedz
Irek22
165
Legend

nagytow [4]

Chodziło mi oczywiście o aktywację, a nie zakup. Mój błąd, nie wyraziłem się precyzyjnie.
Ale OK, zrobiłem tak jak napisałeś i wygląda na to, że wszystko jest OK.

Dzięki, panowie.

[temat zamknięty]

Forum: Deus Ex: Bunt Ludzkości - Brakujące Ogniwo (jak kupić na Steam?)
RPG