Demo Fifa 12,nie wykrywa PADA
Witam,czy ktoś moż pomóc mi w rozwiazniu problemu? W wersji na PC nie wykrywa mi pada (Hama Black Force). Troche czytałem o problemie i starałem się zmieniać nazwę pada ale nic nie pomogło.Sugerowałem się też stroną http://my-www.kgb.pl/,ale nie mam pliku OEMNAME. Ktoś ma jakiś pomysł,DZIĘKOWAĆ
Samego pada komp widzi,i działa np. w demie PESa,jedynie FIFA nie działa.Nie znajduje się na oficjalnej liście FIFY.W tym wypadku gra widziałaby kontroler jako PAD od x360?
Tak. Musisz tylko jakiś 1 lub 2 pliki wrzucić do głównego folderu z grą. Nie jestem pewny czy działa to z każdą grą, ale jak na razie sprawuje się bardzo dobrze
już spróbowałem,i nic nie daje. dalej nie widzi Pada,problem w tym,ze emulator dziala,ale nazwa w systemie nie zmienia się,a fifa jej nie przyjmuje jako kompatybilny z grą.Tak to rozumiem
Mi też nie działa. Z podpiętym padem gra się nie ładuje (wywala przed wyborem języku). Xinput niestety też nie pomaga.
mam tak sam,że z podpiętym padem gra wogóle nie chcę się załadować,trzeba najpierw go odłączyć. Jak uda sie znależć gdzieś rozwiązanie to będe wdzięczny. już drugą godzinę kombinuję:-)
to masz problem!
trzeba było kupić/pobrać na konsole!
jeszcze dobrze plecaka nie rozpakowałeś wracając z gimnazjum,a już ogniem rzucasz...
tak,mam problem,na PS3 jest dopiero jutro Tępaku
Już się udało,w razie dalszych problemów daj znać to pomogę
co zrobiłeś bo mam taki sam problem
Addamus - Napisz jak to zrobiłeś.
rozpakowałeś wracając z gimnazjum,
On jeszcze chodzi do 6 klasy podstawówki.
1. START > URUCHOM
2. Wpisz "regedit" i ENTER
3. Wejdź w "HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet > Control > MediaProperties > PrivateProperties > Joystick > OEM"
4. Potem w katalogu "OEM" znajdziesz katalogi podobne nazwą do na przykład takiego "VID_0583&PID_FF60"
5. Przeszukaj każdy z nich (nie otwieraj tylko klikaj pojedynczo lewym przyciskiem myszy) i w prawym oknie w polu "OEMName" znajdź nawzę swojego PADA (sprawdź w kontrolerach gier jaka ona jest bo z reguły jest inna niż twój model pada).
6. Kiedy już znajdziesz swój pad kliknij dwa razy w pole "OEMName" i zmień nazwę swojego pada na którąś z listy padów kompatybilnych ja wybrałem Logitech Cordless Rumblepad 2).
7. Możesz wyłączyć edytor rejestru.
8. Teraz wejdź do FIFY i spróbuj zmienić sterowanie w grze
Tylko mała uwaga-musicie mieć sterowniki do pada- poniewaz windows 7 sam instaluje pada,ale to nie wystarcza.Ja nie miałem i wg instrukcji wszystko było super aż do momentu OEMName,gdyż tego poprostu nie było.po ściagnieciu z neta sterowników i zainstalowaniu wszystko było już ok. Wszystko wygląda trochę skomplikowanie,ale gwarantuję ze jest proste i działa
Mi też gra nie chciała się uruchomić z podłączonym padem. Rozwiązaniem było wrzucenie pliku buttonData z fify 11. Potem gra startowała, ale na padzie nie mogłem nadal grać. Rozwiązaniem tego problemu był emulator pada xboxa 360. Teraz wszystko działa normalnie, ale kombinowania było sporo :)