Dell ile może trwać naprawa dysku twardego
Mam pytanie bo jutro do sklepu oddam laptop na gwarancji i tu jest moje pytanie ile zajmie czasu naprawa dysku twardego w serwisie
ja jak reklamowałem laptop'a DELL'a to wysłałem w poniedziałek a w piątek był już u mnie. Tylko że ja reklamowałem bezpośrednio w DELL a nie przez sklep w którym laptop zakupiłem.
Marcin19PL --> po co tworzysz czwarty wątek o tym sprzęcie?
Jakbyś samemu zgłosił trwałoby na pewno krócej. A tak szykuj się na 3-4 tygodnie bez notebooka.
Oddanie do reklamacji przez sklep? Powodzenia w czekaniu minimum 7 dni dłużej bez żadnej kontroli. To ktoś tak jeszcze robi, zamiast zadzwonić do producenta?
Ah i jeszcze dwie sprawy - raz, że nikt dysku naprawiać nie będzie, zostanie on po prostu wymieniony, wszystkie dane zostaną utracone. Dwa - jeśli nie miałeś w zestawie płyt ratunkowych z systemem, to mam nadzieję, że je zrobiłeś. Bo jeśli nie, to możesz mieć problem.
Jeżeli chodzi o utratę danych to mi to wisi bo i tak chciałem dać informatyka by zrobił format
Mam pytanie jeszcze takie czy jeżeli będzie rozwalone więcej niż dysk twardy to mogą mi zaproponować zwrot pieniędzy lub wymianę na ten sam model laptopa lub na nowszy model tej samej firmy.
W jakim sklepie reklamujesz?