Crimson Room
gdzie jest te 2 ""oko'' do kostki pomuszczie !!
lepsze jaste ta której adres mam w stopce obok nicka - polecam :D
hmmm....
Powiem wam gdzie są rzeczy
1.w misce jest pierwsze"oko"
2.pod komodom jest kaseta
3.w pod poduszkom jest klucz
4.klikamy za materac jest tam "buzia"
5.otwieramy zasłone jest tam klucz
6.klikamy kilka razy na zasłone(około 5 razy)jest drugie "oko"
7.otwieramy dwie zamknięte szuflady mamy "pudełko" i kabel
8.bierzemy kabel i klikamy na CD player włączamy go i klikamy na to coś na płyty,mamy klucz
9.patrzymy się na ściane i klikamy w ruk mamy baterie
10.raccie sobie sami dalej bo niechce mi się pisać
Hej. Jak już masz 2 pierscionki w pudeklu i bateryjke to uruchom to. Pojawi sie koles . Po pewnym czasie poo lewej stronie zamigoce punkcik. Najedź na niego kursorem.jak gostek zniknie i pojawi znowu czewona sciana to kiknijw miejsce punktu szybko 2-3 razy.
ej mam juz wszystko ppowiedz mi ktos gdzie jest bateria
PROOOOOOOOOOOOOOOOSSZE
Jak patrzysz centralnie na ściane to kliknij tak przy dole ale nie samym tak troche wyżej i tam przy materacu !!!
jaki jest numer do sejfu ??:P
Gdzie jest ta bateria czy co ? Mówicie ze przy sciANIE ALE JAKIEJ ?!
4.klikamy za materac jest tam "buzia"
Jak klikam na materac to nic się nie dzieje... jak otworzyć pudełko? Mam dwa kółeczka i baterie ale bateria nie działa z pudełkiem...
gdzie jest sejf
hej słuchajcie ja nie mogę włożyć tej baterii. Komuś się udało?? jak??
ja też nie mogę włożyć :( mam już takie coś zdięcie i co dalej bateri do mordy się nie do włożyć :D
Tu się nie wkłada bateri tylko taki pasek żeby go zdobyć trzeba podnieść poduszkę i kliknąć pomiędzy materac a takie coś drewniane i tam będzie ten pasek:)
Tutaj macie wszyscy link do poradnika jak przejść tę grę: http://www.b-sting.nl/crimsonroom/solve.html
Nie powinno być trudno:) A ja lubię pomagać:P:P:P A etraz lecę grać!!:)
Radzę wejść na tą stronke(tą kturom podała Fenella:)) bo to dzięki niej przeszedłem
Hehe... Pomogłam:P
Ale i tak dalej nie umiem wziasc batrei jak naciskam kolo lozka to mi sie przesowa na inna sciane co robic???
Żeby zabrać baterię trzeba kliknąć na podłogę dokładnie w lewym rogu.Musi się udać!!!powodzenia!!
Przeszłam bez problemu!!!!!!
Mam złoty klucz a gdzie jest srebrny czy ktoś moze mi powiedziec mij numer gg 9347024
Nareszcie przeszlem
niezła gra
Super giera!!
No, niezła.. nie wiedziałam jaki kod podać ale ktoś wyżej napisał tylko nie wiem skąd go wytrzasnął, chyba że trzeba być upartym i próbować wszystkich kombinacji:P bo z tej kartki to nie wiem jakim cudem można było to rozszyfrować...(?)
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jak to przejsć
fajowska gra... naprawdę warto!!!
Pewnie że warto! Pokoiki górą!!!
Kurcze... Mi naprawde nie chce się wziąść ta bateria:(:P
Musisz kliknąć przy podłodze obok łóżka. Próbuj kilka razy, to nagle wskoczy.
ej!ten pierscionek nie zawsze tam jest,jak drugi raz wlaczylam gre to mi sie nie pokazuje za kazdym razem ten pierscionek.POMOCY!!!Dlaczego???
uffffff.....w końcu mi się udało to przejść
kliknąć na kolesie czy na kżyżyk
plis nie umiem wejść do sejfu pomóżcie
SOLUCJA KROK PO KROKU BYSTREJ MEG
1.Klikamy na pierwszą szufladę z prawej strony żółtej komody. Po otwarciu zabieramy kartkę, która jest w niej zawarta.
2. Klikamy na szufladę obok i zabieramy jej zawartość (kilka różowych pudełek)
3. Klikamy na miskę, która znajduje się obok radia i wydobywamy "pierścionek".
4. Klikamy pod komodę i zabieramy kasetę magnetofonową.
5. Teraz popatrzmy na łóżko. Klikamy na poduszkę, która się podnosi i zabieramy żółty klucz.
6. Teraz klikamy na linię, która oddziela prześcieradło łóżka od jego żółtej części (za poduszką) i zabieramy mały patyczek.
7. Teraz odsłaniamy żółtą zasłonę i zabieramy z parapetu biały kluczyk.
8. Teraz klikamy wiele razy na tą żółtą zasłonę aż wypadnie z niej drugi pierścionek.
9. Klikamy na biały kluczyk w inwentarzu i otwieramy dolną szufladę po lewej stronie. (poprostu klikamy na nią, by ją otworzyć) i zabieramy zawartość.
10. Teraz klikamy na złoty kluczyk w inwentarzu i otwieramy szufladę obok. Zabieramy oczywiście zawartość.
11. Teraz klikamy na radio. Klikamy na "nożyce" w inwentarzu i przyciskamy na jeden z prostokątów na radiu. Teraz klikamy na najmniejszy prostokącik, by radio się włączyło (zapala się morska szybka). Klikamy na prostokącik pod szybką, a z niej wysuwa się stacja dysków, na której jest klucz. Oczywiście zabieramy go.
12. Teraz przesuwamy obraz, by ustawił się na pustą, bordową ścianę. Dywan jest fioletowy. Klikamy po lewej stronie JAK NAJBARDZIEJ wysuniętą część dywanu (to fioletowe, a nie bordowe!) jak najbardziej z lewej strony!!! Wtedy znajdujemy za łóżkiem baterię. Bierzemy ją.
13. Teraz klikamy na bordowe pudełko w inwentarzu. W podłużne miejsce (jakby uśmiech tego stworka) wsadzamy biały patyczek, który mamy w inwentarzu. To samo robimy z pierścieniami, wkładając je w te kółka (jakby oczy stworka). Teraz znowu klikamy na "wypełnione" pudełko. Ono otwiera się. Wkładamy tam baterię i kasetę magnetofonową, którą wcześniej znaleźliśmy. Klikamy na całe urządzenie.
14. Teraz pojawia się filmik. Oglądamy go uważnie i klikamy 3 RAZY w miejsce, które wskazuje (pod koniec filmiku, taki krzyżyk).
15. Pojawia nam się kwadrat, klikamy na niego, klikamy na sejf i wpisujemy kod 1994 po czym otwieramy sejf kluczykiem z inwentarza i zabieramy śrubokręt.
16. Teraz klikasz na żółta klamkę, by się przybliżył obraz. Teraz klikasz na śrubokręt w inwentarzu i majstrujesz nim, by klamka się odkręciła. Jak się odkręci poprostu wychodzisz i koniec gry !!!!!!!
Jaskieś inne pytanka? A może do innych gier??? Serdecznie zapraszam: [email protected] Przeszłam wiele gier tego typu, także jak ktoś ma jakieś problemy niech napiszę, a bardzo szybko odpiszę. Pozdrawiam!!!
OK bystra, powiedz mi jak przejść White Chamber, bo nie umiem :)
http://www.fasco-csc.com/works/white/white_e.php
Mógłby mi ktoś podać link do gry w tym rodzaju, znacznie trudniejsza, jeden z poziomów przechodziło się podkręcając ostorość monitora, następnie odczytywało się kod do drzwi zapisany morsae'm. Kolejnym hasłem był fragment tekstu piosenki zespołu voodoo cośtam ;)