Dark Souls 2 - jak zaprosić innego/innych gracza do pomocy w walce z bossem
Proszę was o pomoc..dopiero zaczynam przygodę online w DS2. Jak przywołać zaprosić innych graczy do pomocy w moim świecie, jakich przedmiotów potrzebuję? Posiadam rysiki białe, ale dzięki nim pomagam innym. Tym razem to ja potrzebuję pomocy.
będę wdzięczny za podpowiedź
Przede wszystkim musisz być w formie człowieka (skóra normalnego koloru, 100% HP, po użyciu human effigy) - wtedy będziesz w stanie dostrzegać na ziemi znaki przywołania, których "użycie" przyzwie gracza na określoną ilość czasu.
Żadnych specyficznych przedmiotów nie potrzebujesz, z wyjątkiem właśnie human effigy żeby wycofać hollowing.
Edit: http://analogaddiction.files.wordpress.com/2013/11/dark-souls-2-summoning-sign.jpg <- o, takie cuś.
A no i musisz być w odpowiedniej lokacji, zgodnej z twoim soul memory. Mały rysik przywołuje na około 3 minuty, i nie można na nim walczyć z niektórymi bosami (nie dostajesz również po walce medali z covenantów, np. sunlight medal). Duży rysik starcza na dłużej, możesz walczyć ze wszystkimi bosami (są wyjątki gdzie trzeba walczyć solo), i po walce otrzymujesz medale z covenantów.
ok, mam postać ludzką:). jestem przed Elana, Plugawa Królowa z DLC, przed mgłą mogę wezwać tylko jednego pomocnika Ellie (walczy pięściami). w opisach piszą że można 2ke przywołać. jak to zrobić?
i jeszcze jedno- czy ja mogę przywołać do pomocy innego gracza ale *żywego , a nie npc-a( czy jak to się zwie:)