Dzień Doberek :). Mam pytanie otóż zakupiłem nowy komputer do gier w miare i mam pytanie czy pograłbym w BF3 na wysokich, lub średnich ?
Parametry kompa:
Procesor: Intel Core2Duo
Taktowanie procesora: E6550 2x2,33 GHz
Płyta główna: Intel Q963/Q965
Pamięć: 4 GB
Dysk: 500 GB
Karta graficzna: ATI RADEON HD5450 1GB DDR3 HDMI + DVI + VGA
Napęd: NAGRYWARKA DVD
Karta dźwiękowa: Realtek High Definition Audio
Karta sieciowa: Intel 1000/100/10 Gigabit Ethernet
Obudowa: Tower
Porty we/wy: 2 x PS/2, 8 x USB 2.0, LPT, COM RS232, VGA, LAN RJ45, 4 x audio
System: Windows 7 Home Premium 64bit.
Program Antywirusowy: GData AntiVirus 2014
Proszę o pomoc :). Z góry dziękuję.
Pograć pograsz, ale w multi bym nie liczył na fajerwerki (zapomnij o mapach z 64 graczami - za słaby procesor).
Komputer ogólnie bardzo słaby. Z ciekawości zapytam - ile dałeś?
Nie chodziło mi o to, że słaby, nie będę wydawał ponad 2000 zł, żeby sobie pograć na full ustawieniach bez problemów, na luziku pogram w GTA IV w co bardzo marzyłem, ale ogólnie zapytałem czy pogram w BF3, więc może tak na średnich ujdzie. Dzięki za odpowiedź. A za niego dałem 1100 zł ;).
Niestety, ale nie zagrasz płynnie w Battlefield 3 i GTA 4 nawet na najniższych ustawieniach.
Ja grałem na takim sprzęcie:
Gf gt 640
3 GB Ram
2.1 Ghz
Win 7 i gra chodziła jak złoto na ultra :D
Ogólnie to jeszcze nie kupiłem tego komputera ;) chciałem się tylko upewnić. A ty Kha Zix z czego tak się śmiejesz ? Sam pewnie grasz na komputerze z drewna i internecie z kamienia haha, cwaniak. Dzięki za info, więc tamten komputer odpada, najwyżej poszukam w mieście mam kilka sklepów. Narqa.
lordek19 - Widać, że jesteś zielony w temacie. Zajrzyj tutaj:
https://www.gry-online.pl/forum/skladamy-komputer-czesc-71/z3c30edd?N=1
Wybierz sobie zestaw za odpowiednią cenę lub niech Ci Panowie złożą do danej kwoty. Zamawiasz z internetu i przychodzi złożony lub nie (jak wolisz). A nie kupisz jakiegoś gotowca z komputerowego jak ten powyżej.