Dacie się nabrać na kolejną pandemię?
Coraz więcej gada się o hantawirusie. Będzie znowu zamykanie lasów i cmentarzy.
Zmien zatem bańkę informacyjna, bo hantawirus nie ma szans na spowodowanie pandemii, a dezinformację roznosza plaskoziemcy i im podobni.
a dezinformację roznosza plaskoziemcy i im podobni. - czyli autor wątku.
Epidemia koronawirusa była faktem, fakt część decyzji ówcześnie rządzących nie miała najmniejszego sensu, ale zagrożenie było w pełni namacalne. W tym wypadku jak na razie to jest panika siania przez socjale dla clicków. Zrównywanie obu sytuacji świadczy o problemach ze zrozumieniem informacji albo wysokim poziomie indoktrynacji przez media.
Na pewno będę się stosował do wytycznych ministerstwa zdrowia, albo innych kompetentnych instytucji, a nie do ekspertów z internetu.
Edit: zgubiłem wyraz
Po zakażeniu koronawirusem jedna osoba z mojej rodziny zmarła, a drugą poskładało tak, że do końca życia już się z tego całkiem nie otrząsnęła (zmarła w tym roku), więc tak, istnieje szansa, że dam się nabrać.
Mam nadzieję, że pandemia będzie 10x groźniejsza i żaden szur nie zastosuje się do zaleceń. Taka pandemia oczyszczenia...
Najlepszy byl Braun co biegal i opowiadal, ze szczepienia sa niepotrzebne i ogolnie mial beke. Najlepsze jest to, ze sam juz byl zaszczepiony.
U mnie w rodzinie zmarly 2 osoby. W tym jedna osoba byla stosunkowo mloda.Ja sam bardzo mocno sie balem z powodu covida. Nie z powodu mojej osoby, ale mojego 70 letniego ojca.Ja wiem, ze jak sie jest mlodym to smierc to najczesciej takie abstrakcyjne pojecie wogole nie odnoszace sie do naszej osoby. No, ale im jestesmy starsi to staje bardzo konkretne.
Wiec ja bede przestrzegal to mowi co zarekomenduje Ministerstwo Zdrowia. Napewno nie bede sie wzorowal na opinii jakis szurow co z medycyna mieli tyle wspolnego co znachorka w sredniowieczu.
Na pewno będę się stosował do wytycznych ministerstwa zdrowia, albo innych kompetentnych instytucji, a nie do ekspertów z internetu.
Edit: zgubiłem wyraz
Takie jak na przykład:
-zakaz wstępu do lasów (przy braku dowodów na transmisję na świeżym powietrzu),
-zakaz samotnego biegania,
-obowiązek noszenia maseczek na pustych ulicach
-zamykanie siłowni bo mają za niskie sufity
-zamykanie fryzjerów, ale nie galerii handlowych
A nie czekaj, przecież to były wytyczne ministerstwa zdrowia, a nie randomów z internetu. :P
Analiza wsteczna zawsze skuteczna. Jak nie wiadomo na biezaco co robic, to lepiej zrobić cos glupiego niz tego nie zrobic, a potem zalowac, bo akurat to mogloby pomoc.
Tego ministerstwa zdrowia, które swoimi decyzjami przepaliło miliardy złotych a swoimi wytycznymi doprowadzili do dziesiątek tysięcy nadmiarowych zgonów a w szczycie pandemii wypłacali sobie wysokie nagrody?
Temu ja raczej będę patrzył na zalecenia lekarzy, epidemiologów, organizacja zdrowia. Nasi politycy są zbyt oderwani by tylko się na nich opierać. Bo dajmy na to będzie minister zdrowia z Konfy twierdzący, ze epidemii nie ma gdy będzie.
A w wypadku poprzedniej lekarzy byli jednogłośni, izolować się, nosić maseczki itd.
Po zakażeniu koronawirusem jedna osoba z mojej rodziny zmarła, a drugą poskładało tak, że do końca życia już się z tego całkiem nie otrząsnęła (zmarła w tym roku), więc tak, istnieje szansa, że dam się nabrać.
A wiesz że to był akurat jakiś "koronawirus" (zamiast innego zmutowanego wirusa które atakują co roku) bo tak ci powiedzieli? Akurat w czasach pseudo koronawirusa to szło się do lekarza na NFZ z bólem dupy, głowy, albo małego palca u nogi, a diagnozą był oczywiście koronawirus, żeby móc to dopisać do starystyk ile to osób już jest chorych na koronawiusa.
O matko, jaki bełkot xD Brakuje jeszcze tylko chemtrails, lądowania w piwnicach Hollywood i płaskiej ziemi, byłoby szurskie bingo :D
Są testy, ale wiem, według ciebie na pewno sfałszowane
Były konkretne objawy powiązane, ale tez na pewno sfałszowane
Ogólnie wszyscy kłamali poza jakimś randomem z internetu, który twierdził, ze wszystko to spisek jaszczuroludzi.
Miałem wtedy badania okresowe. Żadnych objawów. Laryngolog od wejścia robi teatr, jak bym był półprzytomny. W nosie dostrzega korone. Badania niezaliczone, test w innym mieście. Na drugi dzień wynik negatywny, dwa dni wolnego.
Czy tak to powinno wyglądać podczas poważnej epidemii?
A wiesz że to był akurat jakiś "koronawirus" (zamiast innego zmutowanego wirusa które atakują co roku) bo tak ci powiedzieli?
Nie no, skąd. Sam przeprowadziłem testy, potem własnoręcznie dokonałem autopsji, a wyniki skonsultowałem z trzema niezależnymi ośrodkami zdrowia w Rosji i na Filipinach. W to, co powiedzieli lekarze w życiu bym nie uwierzył.
Chryste...
wpuściliśmy do polski ponad milion ukrainców bez żadnych badań
Antyszczep, szur, teraz jeszcze wlecieli ŹLI UKRAIŃCY! Czemu mnie to nie dziwi xD
Dobrze, że chociaż ty nie jesteś lemingiem. Ty tylko nie wierzysz w covida, powielasz szurskie teorie i na koniec jeszcze wyskakujesz z Ukraińcami. Wcale nie brzmi jak dosłownie każdy jeden oszołom ogłupiony przez "alternatywne media". Czysty przypadek. 100% oryginalności, krytycznego myślenia i samodzielnego łączenia kropek.
Czysty przypadek. 100% oryginalności, krytycznego myślenia i samodzielnego łączenia kropek.
Ci, przecież gościu co mu powiedział dokładnie co on ma myśleć, powiedział też, że on myśli samodzielnie, więc to musi być prawda.
"A wiesz że to był akurat jakiś "koronawirus" (zamiast innego zmutowanego wirusa które atakują co roku) bo tak ci powiedzieli?"
Tak to w wątpliwość można poddawać wszystko. A skąd wiesz, że w ogóle istniejesz? Bo ja na ten przykład nie wierzę w istnienie klucha4. Nawet jak mi powiedzą, że istniejesz, to dlaczego mam im wierzyć? Nie przekona mnie też cały album zdjęć z tobą w roli głównej od chwili narodzin do dziś, bo takie rzeczy to ci ej aj w 5 minut wyprodukuje. Skany dokumentów tożsamości świadectw urodzenia, cokolwiek, to też tylko sprytna fałszywka wyprodukowana w drukarni SWR albo GRU. Pamiętaj, kluch: TY NIE ISTNIEJESZ!
Najlepszy byl Braun co biegal i opowiadal, ze szczepienia sa niepotrzebne i ogolnie mial beke. Najlepsze jest to, ze sam juz byl zaszczepiony.
U mnie w rodzinie zmarly 2 osoby. W tym jedna osoba byla stosunkowo mloda.Ja sam bardzo mocno sie balem z powodu covida. Nie z powodu mojej osoby, ale mojego 70 letniego ojca.Ja wiem, ze jak sie jest mlodym to smierc to najczesciej takie abstrakcyjne pojecie wogole nie odnoszace sie do naszej osoby. No, ale im jestesmy starsi to staje bardzo konkretne.
Wiec ja bede przestrzegal to mowi co zarekomenduje Ministerstwo Zdrowia. Napewno nie bede sie wzorowal na opinii jakis szurow co z medycyna mieli tyle wspolnego co znachorka w sredniowieczu.
Mam nadzieję, że pandemia będzie 10x groźniejsza i żaden szur nie zastosuje się do zaleceń. Taka pandemia oczyszczenia...
Kurde, znowu pandemia? A my jeszcze musimy zapłacić miliardy za szczepionki na korona wirusa. xD
https://demagog.org.pl/fake_news/kolejna-plandemia-i-wina-szczepionek-fake-newsy-o-hantawirusie/
Kolejna „plandemia” i wina szczepionek? Fake newsy o hantawirusie
Trzy osoby zmarły w wyniku zakażenia hantawirusem na luksusowym wycieczkowcu. Sprawa wywołuje wiele emocji, spekulacji i teorii spiskowych. Sprawdzamy, które z popularnych narracji są fałszywe.
Zakażenie - dziwna nazwa z końcówką wirus - x osób zmarło - luksusowy wycieczkowiec … Będzie się klikać.
Ale mam bekę z was czytając co wy tu wypisujecie. xd. Oni powiedzieli tylko kilka zdań na ten temat, a widzę że większość sobie sama dopisuje historię do tego. Tak samo było podczas covida i widzę że to samo będzie i tu. Wy to sami sobie zrobicie pandemie niedługo xd. Nikt nic nie będzie musiał robić.
Ale mam bekę czytając to co tu wypisujesz. Jak można być tak oderwanym od rzeczywistości?
Ja nie wiem oni wam wyłączają abonament na TV Republikę, że musicie z tych nudów takie głupoty pisać?
mam wrażenie ze tu będzie odwrotnie, tzn. pojeby znowu sie nasłuchają papki od cyników zarabiających grube siano na budyniomuzgich frajerach, ale tym razem będzie "oni tylko chcą zebyś MYŚLAŁ że nic nie ma, nie ma zmarłych? ONI
ukrywają ciała!
Via Tenor
Putler błyskawicznie wyleczył świat z "pandemii " XD
Ci co się nabrali na poprzednią, nabiorą się i na kolejną.
KEK
Chociaż jak była pandemia kilka lat temu to wiadomo jak policjanci się zachowują wtedy i jak przyjdzie kolejna pandemia to sądy bardziej nie będą nadążać bo coraz więcej osób będzie wiedzieć co robić.
Dacie się nabrać na kolejną pandemię?
No jak widać po komentarzach to sporo forumowych oszołomków w to uwierzy. Dajcie tylko jakąś chwytliwą nazwę z cyferką w nazwie pokroju SraCz-PoVid-21 i będą siedzieli w maseczkach i maskach gazowych we własnych domach. Jeszcze kilka równie irracjonalnych zakazów pokroju ZAKAZ wchodzenia do lasów (gdzie i tak w czasie tygodnia chodzi jakiś marny promil (nawet nie procent) ludzi. Bo wiecie - tam to można się, hehe, zarazić. Ale supermarkety zostawmy otwarte. I owieczki wierzące w wielką pandemię będą wniebowzięte. Proponuję jeszcze kilka bezsensownych zakazów pokroju ZAKAZ wypływania łódką na środek jeziora o 3 w nocy, albo ZAKAZ wskakiwania do przerębli w zimię. Takie działania na pewno uwiarygodnią tę pandemię i lemingom nawet do głowy nie przyjdzie że coś tu nie gra. Najlepsze było jak każdy z objawów które towarzyszą większości okresowych gryp i wirusów od lat były nagle przypisywane covidowi. Już wszystkie inne wirusówki typowe dla okresów wrzesień-marzec przestały istnieć. Jest tylko covid.
Przez COVID (pośrednio lub bezpośrednio ) na przestrzeni lat zginęło nadmiarowo nieco poniżej 20 milionów ludzi (w samym 2021 było 11 milionów więcej zgonów niż w 2019).
Z ciekawości, ile ludzi musi zginąć, żeby pandemia stała się wiarygodna?
Amadeoosh obawiam się, że znacznie więcej. 20 mln to mogło umrzeć tylko w samych Chinach. Tam oczywiście skrzętnie to ukrywali, ale eksperci policzyli to na podstawie zmniejszenia liczby abonentów sieci komórkowych. W Indiach też nikt tego zbyt dokładnie nie liczył.
Widzę że Hantawirus się nie przyjął to zaczęli na odmianę w mediach straszyć Ebolą. xd.
Ja patrzę na to przed czym ostrzegają organizacje zdrowotne, a te na chwilę obecną jak zwykle o tej porze roku jedynie przed boreliozą (i słusznie, zwłaszcza, że zalecenia tutaj nie są jakieś kosmiczne, ot obserwować skórę po wizycie w lesie i jak pojawi się rumień po kleszczu to iść zrobić badania).