Witam. Ostatnio zastanawiam się nad kupnem jakiegoś czytnika ebooków. Co możecie polecić? Jeśli chodzi o to ile mogę wydać to trudno mi powiedzieć, bo nie wiem ile jakiś sensowny czytnik może kosztować, ale chciałbym się wyrobić w 300 zł. I jeszcze jedno pytanie. Czy w tym przedziale cenowym dostanę coś z WiFi? I jak wygląda przeglądanie stron, pytam ze względu na wyświetlacz. Dzięki!
Za 399 od ręki dostaniesz przykładowo to
http://www.vobis.pl/czytnik-ebook-onyx-boox-i65s-metropolitan-maroon-brown-6-wifi-e-ink-p-2-124004.html
Dobrze się na nim czyta książki. Strony lepiej przeglądać na tabletach...
średnio. Ale generalnie czytniki się słabo nadają do komiksów - brak kolorów, a odświeżają się bardzo powoli. Do takiego zastosowanie lepszy będzie tablet z LCD.
Pytanie czy znajdę jakiś użyteczny tablet w cenie podobnej do czytnika czyli 300-400zł.
tablet lub może netbook?
skapiec.pl tam opinie zobacz? później recenzje danego tabletu?
Do komiksow to musisz wziac eReadera z co najmniej 10-calowym ekranem. Mniejszy nie ma sensu.
wujo444 --> Kolorowe eReadery sa na rynku juz od wielu lat, np. Nook Color. Mozna go dostac za mniej niz 4 stowki.
Haszon --> Ten Nook Color i jemu podobne mają ekran LCD więc to raczej tablet niż pełnoprawny czytnik.
No ale fakt, że standardowe czytniki nie nadają się do komiksów.
http://allegro.pl/kindle-3-keyboard-wifi-i3431208026.html - a co sądzicie o czymś takim? To jest jakaś starsza wersja Kindle? No i ma kilka pęknięć. Warto się w to pakować?
Warto pakować się w Kindla Classic w wersji z reklamami i refubrished za około 300zł? Wysyłka z PL. W sumie chciałbym kupić z Amazona, ale nie obsługuje mojej gównianej karty Maestro. No ale tu jeszcze kilkadziesiąt zł taniej. Nawet jest gwarancja od firmy na rok, ale to zapewne różnie z nią bywa. Reklamy jakoś przeboleję, nie widać ich ciągle, tylko te refubrished. Jeśli nie warto, to w ogóle sobie odpuszczę ten czytniczek.
One są naprawiane przez Amazon, więc niby w porządku - znajomy korzysta z takiego i nic się nie dzieje. Sam zamierzam takie coś kupić zresztą.