Czy wracacie do ukończonych gier, mając potężny backlog?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
26.05.2026 13:45
kluha666
1
odpowiedz
kluha666
189
Catch the Rainbow

Czy wracacie do ukończonych gier, mając potężny backlog?

Co sądzicie na ten temat? Czy jest sens wracać do gier, które już kiedyś ukończyliście? Bo mam problem. Gram aktualnie w Assassin's Creed Odyssey w wersji z wszystkimi dodatkami na Steam. Tytuł w wersji vanilla ukończyłem kiedyś na Ubisoft Connect. Jestem aktualnie w Megaris i zastanawiam się, czy jest sens kończyć tę grę, czując na plecach oddech potężnego backlogu, którego sam jestem sobie winien. Do ukończenia mam m.in. Red Dead Redemption 2, Baldur's Gate 3, Cyberpunk 2077 + DLC, Death Stranding etc. Jak to widzicie? Jest sens kończyć, ukończone kiedyś gry?

post wyedytowany przez kluha666 2026-05-26 13:46:12
26.05.2026 13:49
2
odpowiedz
robertoV
25
Generał

Kończ, wcześniej obejrzyj sobie na yt skrót co było wcześniej, sam kończę gry w które przestałem grać może z rok temu, i sobie właśnie musze przypomnieć nie tyle co sterowanie a to co się działo wcześniej. Dlatego zaczynam wyrabiać sobie nawyk, jedna gra --> nie instaluje kolejnej dopóki tej nie skończę.

26.05.2026 13:51
Soulcatcher
3
odpowiedz
Soulcatcher
292
Crimson Desert

Premium VIP

Graj w to co sprawia ci przyjemność i daje zabawę. Jak bawi cię granie w gry które już kiedyś skończyłeś to dlaczego masz w nie nie grać.

26.05.2026 14:07
elathir
4
odpowiedz
elathir
121
Czymże jest nuda?

Tak, bo czasem człowiek ma ochotę na coś nowego a czasem na to co dobrze zna.

Co więcej, o ile w wypadku gier stricte fabularnych sens powrotu może być mniejszy tak w wypadku tych nastawionych bardziej na mechanikę (strategie, RPG itd.) może mieć ponowna rozgrywka więcej sensu niż ogrywanie czegoś nowego.

Natomiast w wypadku powtórnych podejść do danej gry gram bez najmniejszego ciśnienia by grę ukończyć, gram tak długo jak długo dobrze się bawię, ogrywam najlepsze elementy gry ignorując pozostałe itd.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl