Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Czy warto kupować jeszcze nową starą generacje?

26.01.2012 16:22
Devorels
1
Devorels
66
The Phenomenal One

Czy warto kupować jeszcze nową starą generacje?

Czy na obecne czasy warto kupować jeszcze konsole nowej starej generacji (tu PS3,Xbox, Wii) Skoro i tak zapowiada się że wyjdzie nowa (być może w tym roku ogłoszą). i jest jeszcze stary dobry PeCet. Co według was (na dzisiejsze czasy) która platforma jest najbardziej opłacalna ,najlepsza i najwydajniejsza.i czy nie lepiej jest poczekać na starą generacje (hmm...).

26.01.2012 16:25
2
odpowiedz
zanonimizowany574238
37
Senator

Playstation zapowiedzialo ,ze swoje konsole robi na okolo 10 lat. Wiec ps4 wyjdzie za jakeis 5 lat i cena pewnie bedzie kosmiczna, wiec na pewno nie kupisz przy premierze ps4.

Teraz jestem pewien.

Co do reszty konsol pewnie podobnie.

26.01.2012 16:26
3
odpowiedz
zanonimizowany737870
70
Legend

Ja sam chce kupić PS3 za nie długo. Nowa generacja jak wejdzie to za jakieś 2-3 lata. Po za tym będzie tak zwany okres przejściowy we wydawaniu gier. Tak samo było na PS2, dopiero po 2-3 latach od premiery PS3 przestano wydawać na tą konsole gry no może po za FIFĄ czy PES. Takie jest moje zdanie w tej sprawię.

26.01.2012 16:26
Dell` s
4
odpowiedz
Dell` s
62
d-_-b

Dla mnie najlepszym sprzętem do grania był, jest i będzie PC. Żadna konsola nie zapewni mi takich wrażeń jak porządny PC i jego grafika. Tyle na ten temat.

26.01.2012 16:31
Devorels
5
odpowiedz
Devorels
66
The Phenomenal One

Kupienie PC to czysta ruletka możemy kupić komputer (według nas) w środku ewolucji danej karty graficznej bądź silnika a 5 miesięcy później praktycznie większość gier robi gry na daną kartę (gdyż wydajniejsza (tutaj Core 2 Duo potem Core 2 Quad) mój kolega myślał że kupił jeden z lepszych komputerów i trafił idealnie i będzie grać po czym kilka miesięcy później zdarzyła się sytuacja nowej karty wydawcy zaczęli na nią wydawać i komputer nie uciągną najnowszych gier po kilku miesiącach natomiast w konsolach takiego problemu nie ma. sam myśle o kupnie PS3

26.01.2012 16:32
lajtowy ziomek:)
6
odpowiedz
58
God of War

Żadna konsola nie zapewni mi takich wrażeń jak porządny PC i jego grafika. Tyle na ten temat.

Żadna z obecnych. Twoja teza umrze w momencie premiery nowych konsol. To pewna prawidłowość, że te będą oferowały - przez pewien okres czasu - jakość, która nie jest - jeszcze - dostępna na komputerach osobistych. Dlaczego? A choćby z tego względu, iż na starcie pojawi się parę tytułów, które nową jakość mają zaprezentować (przy czym niemal oczywistym jest, iż będą to tytuły robione w lekkim pośpiechu - żeby zdążyć na premierę samych konsol), a które to będą zarezerwowane jedynie dla omawianych sprzętów/platform. Tyle w temacie.

26.01.2012 16:38
😃
7
odpowiedz
zanonimizowany2710
75
Konsul

Dla mnie najlepszym sprzętem do grania był, jest i będzie PC. Żadna konsola nie zapewni mi takich wrażeń jak porządny PC i jego grafika. Tyle na ten temat.Tez tak myslałem ale kupiłem ps3 i zdanie zmieniłem .Oczywiscie na pc jest tez wiele fajnych gier ale nie zagrasz tam w grant turismo czy god of war albo demon souls ..grałes to radze spróbowac szybko sie przekonasz jak fajna zabawka jest ps3

26.01.2012 16:46
8
odpowiedz
zanonimizowany425253
89
Generał

Hriss ma racje ,nie ujmując nic pecetom, to można znaleźć na konsolach kilka gatunków które na pececie są słabiej reprezentowane, poznasz nowe marki, inne doświadczenie grania, nie spodoba się to sprzedaż konsole i będziesz miał spokój z nową generacją, a jak będzie inaczej to będziesz lepiej przygotowany do nadchodzących konsol. A zanim obecne konsole zaczną wytracać prędkość to minie parę lat.

26.01.2012 16:57
Dell` s
9
odpowiedz
Dell` s
62
d-_-b

Devorels jak ktoś kupuje PC z media expert to się nie dziwię że potem narzeka że gry nie działają. Jeśli chodzi o to to jeśli ktoś przeglądałby rynek i śledził na nim sytuację to można złożyć dobry PC nawet na lata. Tylko trzeba śledzić rynek i trafić w odpowiedni moment.

Żadna z obecnych. Twoja teza umrze w momencie premiery nowych konsol.
Tak? A myślisz że po premierze nowych konsol rynek podzespołów PC stanie w miejscu i nie będzie produkował nowych coraz wydajniejszych podzespołów na których będzie można uruchamiać coraz nowsze gry które będą coraz wydajniejsze technologicznie? No nie wiem..

Grałem już na X-klocku, PS3 i nawet na Wii. Ale jakoś żadna z tych konsol nie przyciągnęła mnie. Gier na PC też się sporo więc mam w czym wybierać. Mówiąc krótko każdy ma swoje zdanie.

26.01.2012 16:59
rog1234
10
odpowiedz
rog1234
77
Dragon Install

Kupiłem niedawno NDS (który wyszedł aż tyle, co osiem lat temu). Dziś to również konsola (handheld jak handheld, ale konsola) starej generacji, ale na brak tytułów absolutnie nie narzekam. Nad każda ze sparowanych wersji Pokemonów na NDS spędziłem +/- 60 godzin (jak wyjdzie trzecia wersja V Generacji to pewnie spędzę nad nią jeszcze raz tyle czasu), i to nie koniec. Do tego tytuły takie jak Castlevanie, MegaMany, tytuły tak wybitne i inne od tego, z czym stykałem się przez lata na PC jak 999: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors, niektóre sięgające aż do pierwszej połowy ubiegłej dekady. Wniosek jest prosty - nawet na teoretycznie starym sprzęcie zawsze jest co grać i zawsze jest co nadrobić pośród świetnych, często wybitnych tytułów, które do tego można kupić za małe pieniądze. Jeśli chcesz grać w tytuły niedostępne na PC, to bierz konsolę - którą, wybierz sobie sam, bo odpowiedzi właściwej nie ma - porównaj tytuły, kontrolery, usługi sieciowe, wszystkie takie rzeczy. Jeśli na konsoli nie ma aż tylu tytułów, których brak szczególnie by ci doskwierał, to może dobrze byłoby odłożyć trochę na modernizację peceta. Wszystko zależy już tylko i wyłącznie od preferencji co do tytułów.

26.01.2012 17:03
11
odpowiedz
zanonimizowany737870
70
Legend

Dell` s - Tak jest co wybierać w grach na PC, ale na przykład cierpią na tym fani bijatyk, które wychodzą tylko na konsole, a na komputery pojawiają się sporadyczne tytuły. Kolejnym powodem, aby zakupić konsole jest brak zmartwień o wymagania.
X-klocku +1, bardzo daremna i wadliwa konsola.

26.01.2012 17:07
Dell` s
12
odpowiedz
Dell` s
62
d-_-b

DB Mafia no ale nie wszyscy chcą pograć sobie w bijatyki. Ale masz trochę racji..

Kolejnym powodem, aby zakupić konsole jest brak zmartwień o wymagania.
Jak wspomniałem już wcześniej jeśli dobrze trafi się z kupnem PC to o wymagania nie trzeba się martwić przez jakiś czas. A mówią przez jakiś czas mam na myśli to że co jakiś czas są wypuszczane kolejne generacje konsol. Więc to nie jest tak że konsolę kupuje się na zawsze. Bo przecież kiedyś skończy się produkować nowe tytuły na nią.

26.01.2012 17:15
13
odpowiedz
zanonimizowany737870
70
Legend

No ja podałem przykład bijatyk, ale na pewno znajdą się inne.

Jak wspomniałem już wcześniej jeśli dobrze trafi się z kupnem PC.
Żeby mieć super komputer musi dużo dać, ale za to odbije sobie na grach. Na PC są tańsze niż na konsole. Tu się to równoważy.

Devorels - W jakie lubisz typ gier?

26.01.2012 17:46
Devorels
14
odpowiedz
Devorels
66
The Phenomenal One

hmm... ubóstwiam gatunek sztuk walki (UFC,Fight Night Champ, MMA i WWE) na PS2 miałem do czynienia z takimi grami wychodzą one tylko na konsole. Lubie wyścigi, gry sportowe , gry typu GTA i Saints Row (grałem u kumpla też w RDR) coś z ... otwartym światem. co do excusive to grałem u kolegi w Resistance 3 (chyba źle napisałem)

26.01.2012 18:05
dzony600
15
odpowiedz
dzony600
41
ru ru ru rurkowców

Playstation zapowiedzialo ,ze swoje konsole robi na okolo 10 lat. Wiec ps4 wyjdzie za jakeis 5 lat i cena pewnie bedzie kosmiczna, wiec na pewno nie kupisz przy premierze ps4.

10-letni cykl życia konsoli oznacza mniej więcej tyle, że masz zapewnione coroczne edycje FIFY na przestrzeni tych lat i nie ma związku z premierą PS4, bo ta może się odbyć nawet za rok, a PS3 będzie sprzedawane równolegle

26.01.2012 18:14
16
odpowiedz
58
God of War

Tak? A myślisz że po premierze nowych konsol rynek podzespołów PC stanie w miejscu i nie będzie produkował nowych coraz wydajniejszych podzespołów na których będzie można uruchamiać coraz nowsze gry które będą coraz wydajniejsze technologicznie? No nie wiem..

Jak cytujesz - cytuj całość. Napisałem też---> To pewna prawidłowość, że te będą oferowały - przez pewien okres czasu - jakość, która nie jest - jeszcze - dostępna na komputerach osobistych. Dlaczego? A choćby z tego względu, iż na starcie pojawi się parę tytułów, które nową jakość mają zaprezentować (przy czym niemal oczywistym jest, iż będą to tytuły robione w lekkim pośpiechu - żeby zdążyć na premierę samych konsol), a które to będą zarezerwowane jedynie dla omawianych sprzętów/platform. Tyle w temacie.

Forum: Czy warto kupować jeszcze nową starą generacje?